Zavřít reklamu

Ve světě akčních stříleček z osmdesátých let má jen málokteré jméno větší váhu než legendární Contra. Herní série, která v různých podobách baví hráče několika generací od roku 1987, se dočkala i několika různých mobilních portů. Vlastníci značky z japonského Konami nyní oznámili, že se můžeme těšit na další. Tentokrát půjde o rozšířenou verzi úplně původní hry. Pod názvem Contra Returns se má herní série na iOS vrátit ve velkém stylu. Klasická hratelnost zůstane samozřejmě nezměněná, recept na zábavnou akční střílečku přece jenom dokázali tvůrci původní hry přivést takřka k dokonalosti již na první pokus. Nezbývá tak nic jiného, než rozšířit svět hry a její příběhové linky.

Contra Returns tak představí zcela nové příběhy i postavy. Poctivou do strany špacírující zábavu si tak budete moci užít v opravdu vydatném balení. Hra nabídne přes dvě stě úrovní, všechny v patřičně vylepšené grafice. A pokud je všechny proletíte až příliš rychle, tak si vývojáři připravili opravdovou výzvu v podobě módu, ve kterém máte k dispozici jeden jediný život. Z takové Contry, už tak proslulé svou nemalou náročností, se tak stává výzva pro opravdové masochisty.

Neopatrného portu se určitě bát nemusíme, Contra Returns totiž mají na starosti vývojáři z TiMi Studios. Ti už mají na kontě jednu mobilní Contra hru, která byla ovšem mířená exkluzivně na čínský trh. Nadcházející projekt taková omezení svazovat ale nebudou. Na Contra Returns se tak můžete začít těšit, a těšit se nebudete muset moc dlouho. Hra vychází už 26. července a na App Storu se k ní můžete předregistrovat již nyní.

Dnes nejčtenější

.