Zavřít reklamu

Patříte-li mezi pravidelné čtenáře našeho magazínu, tak vám nějakou dobu nazpátek určitě neunikla vývojářská konference WWDC, kterou Apple pořádá každý rok a představuje na ní tradičně nové verze svých operačních systémů. Letos jsme se dočkali představení iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15. Všechny tyto systémy si mohou vývojáři a ostatní uživatelé vyzkoušet v rámci vývojářských beta verzí. I když se to nemuselo na první pohled zdát, tak novinek, se kterými Apple u nových systémů přispěchal, je více než dost. V tomto článku se budeme věnovat novince z iOS 15, konkrétně z FaceTime.

iOS 15: Jak změnit režim mikrofonu ve FaceTime

Představení novinek v rámci aplikace FaceTime věnoval Apple relativně dlouhou část své prezentace. Konečně jsme se například dočkali možnosti pro připojení dalších účastníků pomocí odkazu, takže je nemusíte mít v kontaktech, kromě toho bude možné, aby se k hovoru připojili i uživatelé, kteří vlastní zařízení s operačním systémem Android či Windows. Došlo také k přidání různých režimů pro přední kameru a mikrofon, které vylepší celkový zážitek při používání FaceTime. V minulosti už jsme se podívali na změnu režimu videa, nyní se pojďme podívat na to, jak změnit režim mikrofonu:

  • Prvně je nutné, abyste se na vašem iPhonu s iOS 15 přesunuli do aplikace FaceTime.
  • Jakmile tak učiníte, tak klasickým způsobem zahajte hovor a přizvěte do něj účastníky.
  • Poté je nutné, abyste na vašem iPhonu otevřeli ovládací centrum:
    • iPhone s Touch ID: přejeďte prstem ze spodní hrany displeje směrem nahoru;
    • iPhone s Face ID: přejeďte prstem z pravé horní části displeje směrem dolů.
  • Po otevření ovládacího centra klepněte v horní části na prvek s názvem Režim mikrofonu.
  • Zobrazí se rozhraní, ve kterém už si jen stačí vybrat jeden ze tří režimů mikrofonu.
  • Jakmile si konkrétní režim zvolíte, tak stačí, abyste ovládací centrum opustili.

Pomocí výše uvedeného způsobu lze tedy ve FaceTime v iOS 15 na iPhonu změnit režim mikrofonu. Pokud si zvolíte režim Standardní, tak se bude zvuk přenášet klasickým způsobem jako ve starších verzích iOS. Pokud vyberete možnost Izolace hlasu, tak druhá strana uslyší pouze váš hlas, a to i v případě, že se nacházíte v nějakém rušném prostředí, například v kavárně. Třetím dostupným režimem je Široké spektrum, v rámci kterého druhá strana uslyší naprosto vše, co se kolem vás děje.

Dnes nejčtenější

.