Zavřít reklamu

Léto klepe na dveře, rozjasněná obloha láká k pobytu u vody a slunce příjemně hřeje. Tedy, vlastně ne tak docela. Venku ve skutečnosti panuje úmorné vedro a dusno, nebo naopak prší o sto šest, a tak je chvílemi lepší zalézt domů a zabavit se u nějaké té hry. Právě proto jsme si pro vás připravili 5 her pro iPhone, které byste si měli přes letošní prázdniny zahrát. Jen vás předem varujeme, že neručíme za stovky hodin strávených u obrazovky.

Call of Duty: Mobile

Začněme pravděpodobně největší a nejdostupnější hrou, která je na iPhony aktuálně k dispozici. Řeč je o Call of Duty: Mobile, střílečce, která rozvířila stojaté vody žánru na mobilních platformách a nabídla nejen vynikající a dechberoucí grafickou stránku, ale i hratelnost a funkce srovnatelné se stolními verzemi. Ne nadarmo si tak hru stáhlo několik set milionů hráčů a čísla stále rekordně nabývají. Jedná se navíc o skvělý doplněk k novému dílu Modern Warfare, který nabízí mapy z předchozích dílů, kombinuje to nejlepších z předchůdců a zároveň disponuje intuitivním ovládáním, přizpůsobeným dotykovým displejům. Ani s mikrotransakcemi to vývojáři příliš nepřehnali, a byť si můžete dokoupit kosmetické záležitosti za reálné peníze, na hratelnost to nemá takřka žádný vliv. Potěší také neuvěřitelná zásoba herních módů, cross-platform a neustálé přidávání nového obsahu, který vás u obrazovek udrží pěkně dlouhou dobu. Pokud se vám tedy chce ve frenetické akci poměřit síly s ostatními hráči a nebojíte se kompetitivního režimu, zamiřte na App Store a hru si zdarma stáhněte.

Hru stáhnete zde

If Found…

Pakliže se vám zachtělo spíše klidnějšího, surrealistického zážitku, pak by vám mohla imponovat nedávno vydaná adventura If Found… Díky svému kreslenému vizuálu a netradičnímu soundtracku vás okamžitě pohltí a především vás budou filozofické myšlenky provázat ještě pěkně dlouho. Příběh se totiž točí okolo dívky a jejího deníku, kam si zapisuje veškeré pocity a vnímání světa okolo. Jen se připravte, že tento titul není pro každého a jeho melancholický podtón může leckoho odradit. Pokud vás však nekonvenční zážitek naopak láká, doporučujeme zamířit na App Store a hru si za 99 korun pořídit.

Hru stáhnete zde

The Elder Scrolls: Blades

Kdo by neznal legendární sérii The Elder Scrolls, kde se nejde pro ránu mečem daleko a magie je všudypřítomná. Zatímco na počítačích a konzolích hra oslavila již 16 let, mobilní zařízení dosud strádala a na iOS se objevil jednou za čas jen jakýsi pochybný klon, který však ani zdaleka nenabídl podobný zážitek. To se naštěstí změnilo s příchodem The Elder Scrolls: Blades, které vám umožní prozkoumávat svět Skyrimu a objevovat obrovský, přenádherný magický svět. Pokud tedy máte v lásce propracované fantasy a nevadí vám, že tato mobilní hříčka staví na mírně lineárním postupu, ještě před udatným zabitím nějakého draka zamiřte na App Store.

Hru stáhnete zde

Sky: Children of the Light

Tato stálice je vám jistě již dávno známá, ale přesto si nemůžeme pomoci, a tak jsme ji na seznam nejlepších her zařadili. Sky: Children of Light totiž nabízí téměř dokonalý poměr mezi zábavou a odpočinkem. Uvede vás totiž do nebeského světa, kde limity neexistují a můžete libovolně prozkoumávat až 7 magických světů. Doprovázet vás bude malebná grafická stránka, poklidný hudební doprovod, skvělé ovládání a návyková hratelnost. K průzkumu si navíc můžete přizvat kamaráda a vydat se na pouť společně. Pokud tedy nedáte dopustit na kvalitní dobrodružství v meditativním duchu, zamiřte na App Store, jelikož toto je hra přesně pro vás.

Hru stáhnete zde

Alto’s Odyssey

Dejme si od FPS žánru na chvíli pauzu a ponořme se do hry, kde hraje prim objevování, odpočinkový zážitek a nádherná vizuální stránka. Alto’s Odyssey totiž kombinuje to nejlepších z her svého žánru, a byť se jedná o poněkud pozapomenutou kategorii runner titulů, i v dnešní době dokáže okouzlit. Kromě nádherných scenérií a podtrhujícího soundtracku hra nabízí ještě plejádu unikátních úrovní, postavy, které si můžete v průběhu odemknout a posunout tak svůj zážitek na vyšší level. Pokud si tedy chcete dát nějakou odpočinkovou jednohubku a máte v lásce runner hry, doporučujeme zamířit na App Store a hru si za příznivých 99 korun pořídit.

Hru stáhnete zde

Dnes nejčtenější

.