Zavřít reklamu

Česká technologická firma Compelson si připsala velký úspěch. Podařil se jí totiž vytvořit nástroj, pomocí kterého je schopná vytáhnout některých dat z Apple Watch. Díky němu je tak nyní schopná rozšířit své stávající portfolio “prolamovacích” nástrojů pro smartphony, které jsou vyhledávány například Interpolem, FBI, CIA ale i českou policií. Na její úspěch upozornily jako první Seznam Zprávy. 

Podle informací, které se podařily výše zmíněnému portálu získat, probíhá “těžba” dat z Apple Watch skrze diagnostický konektor, ke kterému stačí už “jen” připojit speciální čtečka, jenž zpřístupní data. “Dokážeme vyčíst data, která ten uživatel ani netuší, že v těch hodinkách má,” nechal se pro Seznam Zprávy slyšet majitel Compelsonu Dušan Kožušník s tím, že se jedná například o data o srdeční aktivitě či o geolokaci. Právě tyto věci totiž byly v minulosti již několikrát použity pro vyřešení trestních činů v čele s brutálními vraždami. 

Vás jakožto běžné uživatele však nemusí existence nástroje pro prolomení zabezpečení Apple Watch zneklidňovat prakticky vůbec. Aby jej totiž bylo možné na “vytěžení” dat z hodinek použít, je k nim potřeba fyzický přístup a právě připojení k jejich konektoru. Na dálku nebo chcete-li bezdrátově z nich tedy data vytěžit nelze – tedy minimálně ne přes řešení Compelsonu. 

Dnes nejčtenější

.