Zavřít reklamu

Kvalitní a dostatečně silný signál je pro používání našich iPhonů naprosto nezbytný. Občas se ale může stát, že signál na iPhonu zkrátka nefunguje tak, jak by měl fungovat. Pokud s tímto problémem bojujete i vy, jistě využijete některý z našich dnešních tipů.

Obnovení signálu

Podobně jako v případě Wi-Fi probíhá u iPhonu také hledání signálu neustále na pozadí. Tento proces obvykle probíhá zcela bez povšimnutí, někdy ale může váš iPhone mít problém s opakovaným hledáním nejblizšího vysílače. V případě těchto potíží stačí jednoduše obnovit signál, a to tak, že v Ovládacím centru na vašem iPhonu na malou chvilku aktivujete režim Letadlo. Pokud se vám chce, můžete také zkusit vypnout a znovu zapnout váš iPhone.

wifi mobilní data iphone

Zkontrolujte nabití

Nedostatečné nabití vašeho iPhonu může – pro někoho možná překvapivě – ovlivnit poměrně velkou řadu věcí včetně síly a kvality vašeho signálu. Pokud jste na cestách, dochází vám baterie a nemáte možnost nabití, pak toho z pochopitelných důvodů sami příliš mnoho nezmůžete. Pokud se ale nacházíte na místě, kde máte možnost si váš iPhone dobít, a zároveň se potýkáte s problémy se signálem, zkuste svůj telefon na nějakou chvíli připojit k nabíječce.

Loňské iPhony přinesly bezdrátové nabíjení za pomoci MagSafe:

Aktualizujte iOS

Někdy mohou být příčinou zhoršeného příjmu signálu dílčí chyby v operačním systému iOS. Apple ve svých aktualizacích kromě jiného také přináší opravu řady různých chyb, které se mohly vyskytnout v předchozích verzích, proto je dobré vždy aktualizovat na nejnovější verzi operačního systému. Aktuální stav můžete zjistit na vašem iPhonu v Nastavení -> Obecné -> Aktualizace softwaru.

Zkontrolujte kryt a SIM kartu

Překážkou v dostatečném příjmu signálu může někdy být příliš robustní kryt. Obzvlášť v situacích, kdy se nacházíte na místě se slabým signálem, může být (byť dočasné) odstranění krytu alespoň částečným řešením. Mnohem vzácnější, nicméně ne zcela vyloučenou příčinou mohou být potíže se SIM kartou, zkuste ji tedy ze svého iPhonu vyjmout a zkontrolovat, zda není poškozená.

Změňte místo

Tato rada bude jistě mnohým z vás znít naprosto banálně, možná byste se ale divili, kolik lidí v případě špatného signálu kupodivu ani nenapadne se zkrátka na chvíli přemístit jinam. Úspěšnému volání může na spoustě míst bránit řada různých více či méně bizarních věcí, a často se jako nejlepší řešení ukáže zkrátka jen přejít na místo, na kterém bude váš signál lepší.

Prohlédněte si koncept iPhonu 13 Pro Max:

Dnes nejčtenější

.