Zavřít reklamu

Po podpoře multiplatformního fungování aplikace WhatsApp volají jeho uživatelé prakticky od jeho zrodu. Ačkoliv tato volání jeho provozovatel Facebook dlouhé roky zdárně ignoroval, nyní je konečně vyslyšel  a začal se chystat na zavedení řešení, které WhatsApp umožní využívat na více zařízeních pod jedním účtem. Jak se však nyní v betách aplikace ukazuje, funkčnost nebude taková, jak zřejmě někteří předpokládali. 

Od multiplatformního fungování WhatsAppu čekali mnozí jablíčkáři i androiďáci to, že poběží prakticky stejně jako třeba Messenger. Problém tedy neměl být se synchronizací vláken chatů v reálném čase a ani se spouštěním napříč celou řadou klidně i shodných zařízení. Právě shodná zařízení ale budou mít nakonec smůlu. V podmínkách multiplatformního používání WhatsAppu, které jsou dostupné právě v betách, se totiž píše, že není možné používat komunikátor na dvou telefonech současně. Pokud tedy máte například pracovní a soukromý iPhone a na obou byste si chtěli WhatsApp pod stejným účtem pouštět, budete mít smůlu – nic takového totiž zkrátka nepůjde. 

Ačkoliv WhatsApp nevysvětluje, proč se k podobnému omezení uchýlil, je prakticky jasné, že se jedná o zabezpečovací prvek s hlubším významem. Právě bezpečnost komunikace je totiž pro WhatsApp na prvním místě a její zachování je pro něj zcela klíčové. Přesně kvůli tomu ostatně multiplatformní podpora tak dlouho vázla. Jak rychle se jí nyní dočkáme nicméně ukáže až čas. 

Dnes nejčtenější

.