Zavřít reklamu

Pokud jste doufali, že se Apple rozhodne novou generaci MacBooků Pro s čipy M1X uvést v průběhu léta či na začátku podzimu, máme pro vás špatnou zprávu. Jeden z nejpřesnějších leakerů specializujících se na počítače Mac se totiž o víkendu nechal slyšet, že se nic takového nechystá. Nové Macy totiž dle jeho zdrojů dorazí až v průběhu čtvrtého čtvrtletí letoška – tedy v říjnu, listopadu či v krajním případě v prosinci. 

O představení nových Maců se rozpovídal konkrétně leaker Dylandktu, který se v minulosti blýskl zejména velmi přesnými předpovědmi ohledně prvních Maců s čipy Apple Silicon. Tentokrát se nechal leaker slyšet, že na čtvrté čtvrtletí letoška jsou v plánku jak MacBooky Pro a to ve 14” a 16”, tak výkonnější Macy mini. Všechny stroje mají být osazené čipy Apple M1X, které budou zaměřené primárně na grafický výkon. Pokud by vás pak zajímaly další detaily strojů, leaker u řady Pro potvrdil návrat MagSafe čtečky či HDMI. Ohledně Macu mini sice neprozradil nic, v kuloárech se však šušká o jeho redesignu po vzoru první generace Apple TV. 

Pozdní podzimní představení nových Maců není svým způsobem s ohledem na minulost Applu žádným velkým překvapením. Na podzim totiž uvedl již celou řadu svých počítačů, přičemž těmi nejvýraznějšími posledních let jsou zcela určitě ty osazené čipy M1. V roce 2018 jsme se pak na podzimní Keynote dočkali třeba odhalení redesignovaného MacBooku Air, na který čekali mnozí uživatelé jako na smilování. 

Dnes nejčtenější

.