Zavřít reklamu

Není tajemstvím, že Apple myslí na zdraví svých zákazníků. V tomto směru hrají prim převážně chytré jablečné hodinky Apple Watch. Už jsme ale několikrát mohli slyšet, že Apple, co se týče zdraví, hodlá vylepšit i sluchátka AirPods. Tuto teorii nyní mírně přiživil i viceprezident Applu pro oblast zdraví Kevin Lynch, který si použití zdravotních senzorů dokáže představit i v dalších produktech Applu.

V současné době kromě již výše zmíněných Apple Watch disponuje širokou škálou senzorů taktéž iPhone. Apple zároveň používá řešení, které kombinuje naměřená data z Apple Watch těmi z iPhonu, aby uživatel dostal na svou tělesnou aktivitu komplexnější pohled. Lynch připustil, že by Apple do tohoto soukolí mohl přidat i další zařízení, přičemž pravděpodobně hovořil právě o sluchátkách. Uživatel tak mohl získat dat o svém zdraví opět o něco více. „Nyní je snad jen jedno místo, kde hledat potenciál, pokud jde o sběr zdravotních dat v budoucnu. Neměřené hodnoty, například stabilita chůze (což je novinka v iOS 15 pozn. red.), jsou výsledkem toho, že iPhone‌ a Apple Watch jednají nezávisle. Jde o další místo, kde Apple díky těsné integraci softwaru a hardwaru získává výhodu a roste, protože ekosystém zařízení společnosti Apple a senzory, které uživatelé nosí, se stále zlepšují a je jich větší množství,“ řekl v rozhovoru Lynch.

Redaktor se ho závěrem zeptal, jaké novinky v tomto směru očekávat, když si uvědomíme, že i AirPods obsahují určité druhy senzorů. Viceprezident Applu odpověděl, že již dnes společnost provádí fúze senzorů napříč některými zařízeními a sám se domnívá, že potenciál je zde značný. Kevin Lynch tedy nic nepotvrdil, ale ani nevyvrátil. Pokud se ale zamyslíme, umístění zdravotních senzorů do sluchátek je logickým krokem, jelikož lidé často chodí sportovat bez iPhonu a právě s Apple Watch a sluchátky AirPods. Takto by se třeba mohla v budoucnu kombinovat naměřená data z těchto produktů.

Dnes nejčtenější

.