Zavřít reklamu

Kam na jídlo se v poslední stává čím dál tím vyhledávanějším termínem. Jednak je to kvůli tomu, že začíná léto a lidé více cestují, a jednak kvůli tomu, že odeznívá pandemie koronaviru, kvůli které jsme museli zůstat několik dlouhých měsíců pouze ve svých domovech. Výběr správné restaurace je velmi důležitý, stejně jako například výběr správné navigační či bookovací aplikace. Níže jsme si pro vás připravili celkově 6 různých aplikací, které vám s výběrem restaurace mohou pomoci. Kromě obyčejných aplikací s doporučeními se v seznamu nachází aplikace, díky kterým mimo jiné ušetříte – například za dokoupení přebytečného jídla, které by se jinak vyhodilo. Vrhněme se tedy přímo na věc.

Google Maps

Hned na začátek uvádíme aplikaci Google Maps. I když se podle názvu může zdát, že se jedná primárně o aplikaci, která je určená pro navigování, tak je v tomto případě opak pravdou. Google Maps totiž mimo jiné nabízí jednu z největších databází různých firem, podniků a restaurací. U jednotlivých záznamů si můžete jednoduše nechat zobrazit také hodnocení a recenze od uživatelů, společně s dalšími informacemi – například v podobě telefonního čísla, e-mailu, webové stránky či otevírací doby. S pomocí Google Maps si tak můžete jednoduše vybrat restauraci a v té samé aplikaci si pak k ní můžete spustit navigaci, díky čemuž se k ní jednoduše dostanete.

Google Maps stáhnete zde

Restu – Gastroprůvodce

Chcete si vybrat to nejlepší místo pro snídani, oběd či večeří, anebo máte pouze chuť na kávu? Popřípadě si chcete dnes někam vyrazit, ale nemáte ani nejmenší tušení o tom, kde byste měli „zakotvit“? Pokud si byť jen na jednu z těchto otázek odpovíte kladně, tak by vám v iPhonu neměla chybět aplikace Restu. V rámci této aplikace najdete obrovskou databází všemožných restaurací, kaváren a dalších podniků. Jednotlivé podniky lze samozřejmě jednoduše filtrovat, abyste vždy našli to, co hledáte. Nechybí ani uživatelské recenze, kterých je nespočet – o svůj názor se navíc můžete podělit i vy sami. Navíc k tomu lze v Restu sbírat kredity, které pak můžete uplatnit a ušetřit.

Restu – Gastroprůvodce stáhnete zde

Gastromapa Lukáše Hejlíka

Lukáš Hejlík je český divadelní a filmový herec, kromě toho se ale jedná hlavně o „gastromaniaka“, který se rozhodl vytvořit svou vlastní aplikaci, potažmo gastromapu. V rámci této aplikace můžete každý den získávat tipy na zajímavé podniky v České republice, které rozhodně stojí za to. Během 5 let se Hejlíkovi podařilo osobně navštívit více než 1500 různých podniků, ze kterých se více než 1000 nachází právě v samotné gastromapě. U jednotlivých podniků si pak kromě hodnocení můžete zobrazit také informace o nabídce a fotografie, které mnohdy řeknou více než slova. Jestliže se tedy chcete dobře najít v Česku, aplikaci Gastromapa Lukáše Hejlíka vám můžeme doporučit.

Gastromapa Lukáše Hejlíka stáhnete zde

Tripadvisor

O aplikaci Tripadvisor jsme se na našem magazínu zmínili již několikrát. Jednoduše řečeno se jedná o aplikaci, ve které při cestování najdete vše, co potřebujete. Tripadvisor vám totiž zvládne zprostředkovat nabídky ubytování, kromě toho ale dokáže také doporučit skvělé zážitky místa, která by se vám mohla líbit, včetně restaurací a podniků. U jednotlivých podniků si v aplikaci Tripadvisor můžete zobrazit uživatelské hodnocení a recenze, získat navíc můžete různé zajímavé slevy, které se vždy hodí. Nechybí přímo možnost rezervace ve vybraných restauracích. Tripadvisor využijete po celém světě, nikoliv pouze v České republice. Tato aplikace by neměla chybět v telefonu žádného cestovatele.

Tripadvisor stáhnete zde

Nesnězeno.cz

Jídlem by se rozhodně nemělo plýtvat, což si uvědomují především tvůrci aplikace Nesnězeno.cz. V rámci této aplikace najdete nabídky skvělých jídel, které si můžete zakoupit za zlomek ceny – v opačném případě by totiž došlo k vyhození. Přímo v aplikaci Nesnězeno.cz si můžete vyhledat levné jídlo a ten samý den si ho ještě vyzvednout. To se hodí například tehdy, pokud si zrovna nestíháte uvařit, ale nechcete utratit majlant za klasický dovoz jídla či návštěvu restaurace. Podle portálu Nesnězeno.cz se v Česku vyhodí až třetina jídla, kterému nic není, ale pouze se nestihlo prodat. Součástí aplikace Nesnězeno.cz jsou stovky restaurací, bister a kaváren, které denně nabízí jídlo za hubičku.

Nesnězeno.cz stáhnete zde

Meníčka

V České republice jsou velmi oblíbená tzv. meníčka, tedy určitý denní výběr jídel v restauracích, díky kterým se dobře najíte za pár desítek korun. Jestliže si i vy rádi sem tam na nějaké to meníčko zajdete, tak by vám neměla v iPhonu chybět aplikace Meníčka. Díky ní můžete jednoduše vyhledávat restaurace, které je nabízí, a zobrazit si aktuální denní nabídku. Kromě toho si můžete prohlédnout také fotogalerii samotné restaurace, popřípadě lze zobrazit také kontakty a další důležité informace. Jednotlivé restaurace si můžete uložit do seznamu oblíbených, a poté k nim jednoduše přistupovat. V aplikaci Meníčka si můžete vybírat z denních nabídek restaurací ve více než 100 městech a obcích v celé České republice.

Meníčka stáhnete zde

Dnes nejčtenější

.