Zavřít reklamu

Od představení nových verzí operačních systémů od Applu uběhlo již několik dlouhých dní. Za tu dobu se na našem magazínu objevilo mnoho návodů a dalších článků, ve kterých se novým systémům věnujeme. Jen pro připomenutí došlo k představení iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15. V tomto článku se společně podíváme na další z nových funkcí v macOS 12 Monterey, díky které bude přichystání Macu k prodeji o mnoho jednodušší. Pokud totiž chcete v současné době prodat Mac, tak musíte jednak vypnout službu Najít, a jednak je nutné přes Zotavení macOS provést formát disku a nainstalovat čistou kopii macOS. Tento postup je však především pro nezkušené či starší uživatele relativně složitý.

macOS 12: Příprava Macu k prodeji nikdy nebyla jednodušší

V případě, že chcete naopak prodat iPhone či iPad, tak žádné složité úkony provádět nemusíte. Stačí deaktivovat Najít iPhone, a poté přejít do Nastavení, kde klepnete na možnost pro smazání dat a resetování nastavení. Celý proces se pak provede automaticky. Stejnou funkci se Apple konečně rozhodl přidat také do macOS 12 Monterey – příprava zařízení na prodej tak bude jednoduchá a bezproblémová. Zmíněnou funkci pro smazání dat a resetování nastavení v macOS 12 Monterey provedete následovně:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem Macu s macOS 12 Monterey klepnuli v levém horním rohu obrazovky na ikonu .
  • Jakmile tak učiníte, tak z menu, které se zobrazí, vyberte možnost Předvolby systému…
  • Tímto dojde k otevření nového okna se všemi sekcemi pro úpravu předvoleb – v tomto návodu nás ale okno zajímat nebude.
  • Namísto práce v okně nyní věnujte v horní liště pozornost záložce Předvolby systému, na kterou klepněte.
  • Otevře se rozbalovací menu, ve kterém nyní stačí klepnout na Smazat data a nastavení.
  • Po otevření se prvně zobrazí okno, do kterého musíte zadat své heslo k počítači.
  • Dále již dojde k otevření samotného průvodce pro smazání dat a resetování nastavení.
  • Pak už se v rámci průvodce stačí proklikat až na konec.

S pomocí výše uvedeného postupu lze tedy v rámci macOS 12 Monterey spustit nového průvodce, se kterým provedete jednoduché a rychlé odstranění vašeho Macu, čímž jej zároveň připravíte na prodej. Konkrétně s pomocí tohoto průvodce dojde k odstranění veškerých nastavení, médií a dat, dále se odstraní přihlášení k Apple ID, veškerá data a otisky Touch ID, karty a ostatní data z Apple Pay a Peněženky. Samozřejmě dojde také k deaktivaci Najít a zámku aktivace, aby váš Mac mohl po prodeji nový majitel bez problémů využívat.

Dnes nejčtenější

.