Zavřít reklamu

Loňské představení Apple Watch SE, které jsou jakousi levnou alternativou nejnovějších Series 6 se stejným designem, ale o něco horším hardwarem, bylo ze strany Applu trefou přímo do černého. Jejich prodeje jsou totiž prakticky podle všech analytických společností naprosto skvělé a spolu s modelem Series 6 táhnou celý trh se smartwatch. Kalifornský gigant má proto už nyní jasno v tom, že bude s konceptem “es éčkových” Apple Watch pokračovat a to již poměrně brzy. 

Zdroje Bloombergu tvrdí, že si nyní chce dát Apple s uvedením nové generace Apple Watch SE roční pauzu a světu jí tedy ukáže “až” příští rok na podzim. Naštěstí nás tedy nečeká stejně dlouhé čekání jako na iPhone SE 2. generace, který dorazil dlouhé čtyři roky po generaci první. Co se týče bližších informací o modelu SE 2, těch je zatím bohužel jako šafránu. Víme totiž jen to, že u nich vsadí Apple opět na stejnou kartu ve formě moderního designu v kombinaci se starším hardwarem. Zda se však za moderním designem skrývá nasazení hranatého šasi, které Apple hodlá nasadit u letošních Series 7, nebo se přidrží zaoblených hran je v tuto chvíli velkou neznámou. 

Počítejte i s robocopem 

Kromě potvrzení plánů na Apple Watch SE 2. generace zopakovaly zdroje Bloombergu znovu i svá dřívější zjištění ohledně vývoje odolné verze Apple Watch určené primárně pro extrémní sportovce či různé dobrodruhy. Práce na tomto modelu, který by se měl vyznačovat primárně robustnějším pogumovaným tělem a větší výdrží baterie, totiž pokračují a to velmi zdárně – Apple má mí totiž jeho uvedení v plánu už v příštím roce po boku SE 2. generace a Series 8. Model pak bude pravděpodobně právě odnoží “osmičkových” Apple Watch. Ani zde ale bližší specifikace zatím neznáme. 

Dnes nejčtenější

.