Zavřít reklamu

Pokud byste se podívali na produktové portfolio společnosti Apple před několika lety, moc barev byste nenašli. Prakticky ve všech případech byly k dispozici dvě základní barvy – stříbrná a vesmírně šedá. Občas se pak objevila například zlatá, anebo třeba černá. Prostě a jednoduše klasika. Jestliže se však podíváte na portfolio nyní, tak zjistíte, že se barevné možnosti výrazně rozšířily. Apple dokonce v některých případech některou ze základních barev kompletně oželel. Níže jsme si proto pro vás přichystali seznam 5 produktů, u kterých Apple nedávno pozměnil či rozšířil možnosti výběru barvy. Nutno však podotknout, že jen u těchto produktů Apple nejspíše nekončí – minimálně vzhledem k posledním únikům to vypadá, že by se nových barev měl dočkat například také MacBook Air. Prozatím se ale musíme nechat překvapit.

Apple Watch Series 6

Představení aktuálně nejnovějších Apple Watch Series 6 jsme se dočkali před pár měsíci – konkrétně na zářijové konferenci, která se konala 15. září 2020. Namísto nových iPhonů, které jsou v září tradičně představovány, jsme se dočkali právě nových Apple Watch Series 6, společně s levnějšími Apple Watch SE. Apple Watch Series 6 jsou k dispozici ve dvou velikostech (40 a 44 mm) s always-on displejem, tepe v nich čip Apple S6, jsou odolné až do 50 metrů hloubky a ze zdravotních funkcí nabízí saturaci kyslíkem, EKG, oznámení o rychlém či pomalém tepu, detekci pádu, kompas či stále aktivní výškoměr a mnoho dalšího. Původní Apple Watch Series 5 byly k dispozici, pokud se tedy bavíme o hliníkové verzi, ve stříbrné, vesmírně šedé a zlaté barvě. U modelu Series 6 se pak výčet dostupných barev rozšířil ještě na modrou a červenou (PRODUCT)RED.

Apple Watch Series 6 koupíte zde

iPad Air 4. generace

Pokud se podíváte na portfolio tabletů od Applu, tak si z hlediska barev můžete všimnout jednoho modelu, který svým způsobem vyčuhuje – a jedná se o iPad Air, konkrétně jeho čtvrtou generaci, která byla představena společně s výše uvedenými Apple Watch Series 6, a to na jablečné konferenci, jež se konala 15. září 2020. iPad Air čtvrté generace nabízí čip A14 Bionic, který mimo jiné tepe také v aktuálně nejnovějších iPhonech 12. V základní konfiguraci se pak můžete těšit na úložiště o velikosti 64 GB, Touch ID umístěné v zapínacím tlačítku, propracovaný fotoaparát a mnoho dalšího. Zkrátka a jednoduše, cenově a výbavou se jedná o ideální tablet do každé rodiny. Právě iPad Air čtvrté generace se stal prvním modelem iPadu, který můžete zakoupit v zajímavých barvách. Kromě klasiky v podobě stříbrné a vesmírně šedé je tento iPad Air k dispozici také v růžově zlaté, zelené a blankytně modré.

iPad Air 4. generace koupíte zde

iPhone 12

Líbivé barvy nabízí také aktuálně nejnovější iPhone 12, jenž byl představen 13. října 2020, byť vůbec poprvé se rozmanité barvy objevily u iPhonu 5C, a to již před téměř osmi lety. Poté Apple od barev na delší dobu upustil, tedy pokud pomineme (PRODUCT)RED, a opětovně s nimi přišel až u iPhonu XR. Tento barevný trend, se kterým přišel právě iPhone XR, jablečná společnost udržela, což je rozhodně skvělé. Bohatý výběr barev pak nabídl také iPhone 11 a kromě toho již zmíněný a nejnovější iPhone 12 (mini). Co se týče výbavy tohoto zařízení, tak nabízí čip A14 Bionic, v základní konfiguraci úložiště o velikosti 64 GB, dvojitou fotosoustavu, Face ID, bezdrátové nabíjení MagSafe a mnoho dalšího. Pokud se podíváme na dostupné barvy, tak je k dispozici černá, bílá, červená (PRODUCT)RED, zelená a modrá. Na nedávné konferenci jsme se pak ještě dočkali představení fialového zbarvení. Výběr barev u iPhonu 11 byl podobný – namísto modré byla akorát k dispozici žlutá.

iPhone 12 koupíte zde

AirPods Max

Pokud patříte mezi hudební fanatiky, tak vám zajisté 8. prosince 2020 neuniklo představení vůbec prvních náhlavních sluchátek od Applu, a to s názvem AirPods Max. Tento produkt však nebyl představen prostřednictvím klasické konference, nýbrž pouhou tiskovou zprávou – ve finále se ale není čemu divit. Na těchto sluchátkách za necelých 17 tisíc korun si totiž nepřehrajete o nic kvalitnější hudbu než na klasických AirPodech, které pořídíte prakticky třikrát levněji. Sice by se to podle posledních informací mělo změnit, jelikož Apple údajně pracuje na nějakém typu přenosu kvalitní hudby, prozatím to ale není jisté. V tomto článku se ale nezabýváme tím, co vyjmenované produkty umí. Zaobíráme se pouze využitím zajímavých barev, a tak zde AirPods Max mají své místo. Zatímco klasické AirPody (Pro) zakoupíte pouze v bílé barvě, tak u AirPods Max je jich k dispozici hned pět. Jedná se o vesmírně šedou, stříbrnou, zelenou, blankytně modrou a růžovou.

AirPods Max koupíte zde

24″ iMac

Aktuálně nejnovějším produktem, který byl představen v mnoha různých barvách, je 24″ iMac. Představení tohoto stroje jsme se konkrétně dočkali pár týdnů nazpátek, konkrétně 20. dubna 2021. Jablečný all-in-one počítač od Applu se dočkal například výkonného a zároveň úsporného čipu M1, který spolehlivě několik dlouhých měsíců funguje například v MacBoocích. Pominout však nesmíme především kompletně přepracovaný design, který se změnil po zhruba 14 dlouhých letech. Nový 24″ iMac si získal pozornost především bílými rámečky okolo displeje, za které Apple schytal vlnu kritiky, kromě toho pak ale samozřejmě barvami, kterých je k dispozici hned sedm, tedy v případě dražších modelů. Pokud sáhnete po základním modelu, můžete si vybrat modré, zelené, růžové a stříbrné zbarvení, jestliže pár tisíc korun připlatíte, tak se do seznamu barev přidá ještě žlutá, oranžová a fialová.

24″ iMac koupíte zde

Dnes nejčtenější

.