Zavřít reklamu

Pokud máte zájem letošní víkend strávit sledováním televize, dáme vám jako každý týden pár tipů. Jednička mezi videostreamovacími službami má samozřejmě ve svém portfoliu i několik klasických filmů. Jestliže vás tedy přepadla nostalgie nebo prostě máte jen náladu na starší kvalitní film, poslouží vám v tomto směru i Netflix. Níže vám pak dáme na pár takových klasických filmů i tipy.

Hříšný tanec

Mladá Baby jede s rodinou na třítýdenní dovolenou. Během pobytu se ale seznámí se šarmantním tanečníkem, který ji svět tance ukáže. Naprosto klasický romantický příběh a dvou různých lidech, kteří si k sobě najdou cestu skrze tanec.

Modrá laguna

Další klasický film, jenž vypráví o dvou dětech, které spolu ztroskotají na opuštěném ostrově. Přirozeně si k sobě najdou cestu. Film byl nominovaný na Oscara za kameru.

Na samotě u lesa

Rodina odjíždí na venkov, kde si vyhlédne hezkou chaloupku. S dědou Komárkem, vlastníkem chaloupky, se domluví, že ji od něj koupí. Prozatím si ale pronajmou jednu místnost. Jak to ale vypadá, děda se k odstěhování moc nemá. Skvělá komedie, v níž září skvělý Josef Kemr. Film natočil Jiří Menzel.

Forrest Gump

Asi nemá smysl vám tento film blíže představovat. Jedná se totiž o jeden z nejlepších snímků vůbec, ve kterém je k vidění úžasný herecký výkon Toma Hankse. Poměrně prostoduchý Forrest inspiroval spoustu lidí. A kdysi, věřte nebo ne, investoval i do Applu. Snímek získal celkem šest zlatých sošek.

Jurský park

Naivní miliardář chce otevřít pro turisty park plný dinosaurů. Když ale jeho bezpečnost mají posvětit vědci, vše se zvrtne a začíná boj o holý život. Film získal tři Oscary. Na Netflixu rovněž naleznete Jurský svět.

Shrek

Jedna z nejlepších animovaných komediálních pohádek. Zelený zlobr Shrek se vydává na nebezpečnou misi, aby zachránil svůj domov – bažinu. Jeho úkolem je zachránit princeznu, do které se ovšem zamiluje. Skvělý animovaný film plný skvělých hvězd jako je Mike Myers, Eddie Murphy nebo Cameron Diaz. Film získal Oscara.

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.