Zavřít reklamu

Společnost Apple podle nejnovějších zpráv opět rozšířila seznam svých zastaralých zařízení. Na seznam těchto produktů byl nyní nově zařazen 27″ Thunderbolt displej. Důvodem je zejména fakt, že již brzy uběhne pět let od chvíle, kdy byl tento displej naposledy uveden do prodeje.

Apple obvykle přidává na seznam zastaralých zařízení produkty, u kterých uběhlo pět až sedm let od ukončení prodeje. Thunderbolt displej byl představen již v roce 2011, a od chvíle svého uvedení se nikdy nedočkal žádné další aktualizované verze. Jeho prodej byl oficiálně ukončen 23. června roku 2016, a svého nástupce se tento monitor nikdy nedočkal. Apple poté v roce 2017 představil vse spolupráci se společností LG nové displeje LG UltraFine, ale na displej, který by pocházel přímo a výhradně z dílny společnosti Apple, si museli uživatelé ještě nějakou dobu počkat.

Když cupertinská společnost představila v roce 2019 svůj nový Mac Pro, představila zároveň také nový Pro Display XDR – ten ale vzhledem ke svým funkcím, kvalitám a ceně rozhodně nesloužil coby nástupce relativně cenově dostupného Thunderbolt displeje. Netrvalo dlouho, a začaly se objevovat spekulace o tom, že Apple chystá další vlastní monitor, který by byl dostupný i pro zcela běžné spotřebitele. Počátkem ledna letošního roku se objevily zprávy, podle kterých by se měla výroba nových jablečných displejů nacházet v počátečních stádiích svého vývoje, o samotných displejích se toho ale zatím příliš mnoho neví.

Majitelé Thunderbolt displejů tak ztrácí od nynějška nárok na opravu. Apple původně odmítal opravovat jakékoliv ze zařízení, která se ocitla na seznamu zastaralých produktů, to se ale změnilo v roce 2019. I po této změně se ale výjimky vztahují převážně na iPhony a Macy.  Kromě Thunderbolt displeje byl nově na seznam zastaralých zařízení zařazen také původní iPad Air a 27″ Apple Cinema displej.

Dnes nejčtenější

.