Zavřít reklamu

Společnost Apple na své letošní jarní Keynote kromě jiných dalších novinek oznámila také to, že se chystá přepracovat své nativní Podcasty a doplnit je o prémiovou službu na bázi měsíčního předplatného. Poté, co bylo spuštění předplatného nejprve odloženo, Apple konečně ve své zprávě tvůrcům oznámil, že k jeho oficiálnímu zavedení dojde 15. června.

Podpora pro službu Podcasts Subscription byla Applem zavedena spolu s vydáním operačního systému iOS 14.6. Ještě v průběhu května ale cupertinská společnost oznámila, že k samotnému spuštění služby jako takové dojde až později. Apple jako důvod uvedl to, že se chce ujistit, že uživatelům i tvůrcům opravdu poskytne co nejlepší zážitek. Služba Podcasts Subscriptions byla poprvé představena v rámci letošní dubnové Apple Keynote. Placená verze Apple Podcastů nabídne uživatelům možnosti, jako je například exkluzivní přístup k prémiovému obsahu, možnost poslechu podcastových pořadů bez reklam a řadu dalších různých výhod.

Uvedení přepracovaných nativních Apple Podcastů se bohužel neobešlo zcela bez obtíží. Uživatelé si po přechodu. na operační systém iOS 14.5 stěžovali na řadu problémů a chyb – jednalo se například o potíže se synchronizací poslechu, nevyžádané automatické stahování epizod některých pořadů a další problémy. Apple některé z těchto chyb začal postupně opravovat po uvedení iOS 14.6., a přislíbil také, že dojde k dalšímu vylepšení nativních Podcastů.

Dnes nejčtenější

.