Zavřít reklamu

Apple ve svých nově představených operačních systémech macOS 12 Monterey a iOS 15 – nebo přinejmenším v jejich současných vývojářských betaverzích – zavedl kromě dalších novinek také novou funkci s názvem Spatialize Stereo. Díky této funkci mohou uživatelé napodobit prostorový zvuk, který Apple zavedl s příchodem operačního systému iOS 14 u vybraných modelů svých bezdrátových sluchátek.

Funkce s názvem Spatialize Stereo umožňuje nasimulovat prostorový zvuk u jakékoliv skladby v non-Dolby stereu. Mezi prvními si této novinky všiml jeden z uživatelů diskuzní platformy Reddit, který v souvisejícím příspěvku uvedl, že se Apple o zmíněné funkci na své Keynote rozhodně nezmínil. Dobrou zprávou je, že funkce Spatialize Stereo je dostupná prakticky pro všechny skladby, zatímco například Dolby Atmos jen pro některé. Je ale nutné podotknout, že se Spatialize Stereo liší od prostorového zvuku. Zatímco prostorový zvuk v kombinaci s Dolby Atmos vytváří za pomoci pohybu zvuku dojem trojrozměného audia, Spatialize Stereo je pouhou simulací tohoto efektu, a nijak nevyužívá technologii Dolby Atmos.

Pokud máte na svém iPhonu nainstalovanou vývojářskou betaverzi operačního systému iOS 15, připojte nejprve ke svému telefonu sluchátka AirPods Pro nebo AirPods Max. Na svém zařízení poté spusťte přehrávání jakéhokoliv hudebního obsahu v non-Dolby audiu, a dlouze stiskněte posuvník pro ovládání hlasitosti – poté stačí už jen klepnout na tlačítko Spatial Stereo.

Dnes nejčtenější

.