Zavřít reklamu

Že je dnes WWDC ví zřejmě každý, kdo se alespoň trochu zajímá o Apple. Ačkoliv je tato akce spojována primárně se softwarem, letos bychom se na ní měli dočkat po roční pauze odhalení nového hardwaru. Řeč je konkrétně o výkonnějších verzích MacBooků Pro s čipy z rodiny Apple Silicon, jejichž příchod potvrdilo v uplynulých týdnech již mnoho analytiků a před pár hodinami i ti takřka nejpřesnější – konkrétně ze společnosti Morgan Stanley. 

Podle zdrojů analytiků z Morgan Stanley má Apple v plánu na WWDC odhalit světu minimálně jeden MacBook Pro osazení čipem Apple Silicon, což potvrzuje veškeré dřívější zprávy. Zda je pravděpodobnější příchod 14” či 16” modelu sice analytici neprozradili, avšak vzhledem k tomu, že je naprostá většina jejich konkurentů přesvědčena o tom, že dorazí oba modely, zřejmě nemělo příliš smysl o pravděpodobnosti jednotlivých modelů spekulovat. Příchod novinek má ale jeden velký háček. 

Problém novinek tkví v tom, že mají být dle všeho osazeny displeji s mini LED podsvícením – tedy stejným typem displejů, kterým disponují i 12,9” iPady Pro. A jelikož má Apple už nyní potíže s jejich výrobou pro iPady, nových MacBooků Pro se na pultech obchodů zřejmě hned tak nedočkáme. Tvrdí to alespoň zdroje asijského portálu DigiTimes, dle kterých teprve výroba mini LED displejů pro MacBooky Pro odstartuje, což je odsuzuje k doručení zákazníkům spíše ve druhé polovině letošního léta. 

Dnes nejčtenější

.