Zavřít reklamu

Ačkoliv nás od startu úvodní Keynote vývojářské konference WWDC dělí méně než 12 hodin, úniky informací ohledně novinek, které se na ní objeví, neustávají. Se svou troškou do mlýna nyní přišel i velmi dobře informovaný reportér Mark Gurman z Bloombergu. Čeho se tedy večer dočkáme?

Zdroje Gurmana tvrdí, že zajímavější bude dnes večer spíš iPadOS 15 než iOS 15. U systému pro iPady totiž chystá Apple odhalení například vylepšeného systému multitaskingu, který by měl usnadnit práci a správu více aplikací otevřených najednou. Počítá se rovněž s “odemčením” plochy pro widgety, které tak budou díky tomu stejně jako v případě iOS umístitelné de facto všude. Nyní jsou totiž umístitelné jen do bočního vyjížděcího notifikačního centra, což jejich využitelnost poměrně výrazně snižuje. 

Řadu dalších novinek bude iPadOS 15 s iOS 15 sdílet. Jednat se má například o přepracovaná bannerová oznámení nebo chcete-li bannerové nofikace, které by mělo jít nově lépe spravovat. Počítá se rovněž s nasazením jakýchsi režimů (například když budete spát, řídit či obecně nebudete chtít být příliš rušeni), podle kterých se budou notifikace chovat – tedy budou se zobrazovat v určitém formátu, frekvenci a tak podobně. Špatnou zprávou je pak to, že nasazení přepracovaného Lock Screenu nebo chcete-li zamknuté obrazovky, se kterým se jak v případě iPadOS, tak i iOS počítalo, mělo být podle zdrojů odsunuto až na příští rok. 

Nejen letošní mobilní systémy budou dle všeho nuda. Žádná hitparáda se totiž podle Gurmana nechystá aní u macOS 12, tvOS 15 a watchOS 8. Ve všech případech se totiž má dle něj jednat o minoritní upgrady, které využitelnost produktů zlepší jen minimálně. U watchOS se pak má Apple zaměřit na zdraví a možnosti jeho záznamu právě přes hodinky. 

Dnes nejčtenější

.