Zavřít reklamu

Zatímco ještě před pár hodinami se zdálo být odhalení nových MacBooků Pro s čipy Apple Silicon prakticky jasné, nyní je tomu zase zcela jinak. Podle jednoho z nejpřesnějších leakerů vystupujícího na Twitteru pod přezdívkou @l0vetodream totiž na dnešní večer Apple žádný hardware připravený nemá. Stejně jako loni tak světu prý ukáže jen softwarové novinky. 

Předpověď leakera l0vetodream je v přímém rozporu s dřívějšími tvrzeními Ming-Chi Kua, Jona Prossera či celé řady analytiků z těch nejuznávanějších analytických firem. Jeho tvrzení se tak zdá být více než odvážné, nicméně rozhodně ne nereálné. Hardwary se totiž od WWDC očekávají takřka každý rok, přičemž k jejich odhalení dochází jen zřídkakdy. Do karet mu navíc hrají zprávy asijských portálů DigiTimes a Nikkei, dle jejichž zdrojů má dodavatelský řetězec Applu velké problémy s dostatečně objemnou výrobou mini LED displejů pro stávající produkty a je tedy skoro nereálné, aby byl schopen chrlit i dostatek dalších displejů pro MacBooky Pro. Ať tak či tak, velmi pravděpodobně nám udělá v programu Keynote jasno už na jejím začátku samotný Tim Cook, který většinou rovnou řekne, s čím mají uživatelé při konferenci počítat. 

Zatímco absence MacBooků Pro na dnešní WWDC může být zklamáním, jablíčkáři využívající platformu pro chytrou domácnost HomeKit budou mít zřejmě důvod k radosti. L0vetodream totiž tvrdí, že se právě HomeKit dočká velmi slušného vylepšení, které zlepší jeho využitelnost. Počítá rovněž s vylepšením uživatelského rozhraní blíže nespecifikovaného systému, kterým by mohl být teoreticky watchOS. Právě o něm se totiž nejčastěji hovoří jakožto o žhavém kandidátovi na větší upgrade. 

Apple produkty můžete zakoupit zde

Dnes nejčtenější

.