Zavřít reklamu

Apple před malou chvílí vydal nové operační systémy pro iPhony, iPady, Macy jablečné hodinky Apple Watch. Na první tři zmiňovaná zařízení už jsme vám přinesli návody, pomocí kterých lze právě představené operační systémy nainstalovat již nyní. V tomto článku se společně podíváme na to, jak můžete aktualizovat své Apple Watch na nejnovější watchOS 8. Berte na vědomí, že watchOS 8 musíte nainstalovat až poté, co nainstalujete iOS 15. Pokud to provedete naopak, tak riskujete nefunkčnost svých Apple Watch – systém by vám to ale neměl dovolit.

Jak nainstalovat watchOS 8 už nyní

V případě, že chcete nainstalovat na své Apple Watch nedávno představený watchOS 8, tak je nutné, abyste vlastnili Apple Watch Series 3 a novější. Na starší hodinky totiž tato aktualizace není k dispozici. Pokud tohle kritérium splňujete, tak už se vrhněte přímo na věc:

  • Na vašem iPhonu, se kterým máte Apple Watch spárované, a na kterým máte nainstalovaný iOS 15, přejděte v prohlížeči Safari na tuto stránku.
  • Sjeďte o něco níže, dokud nenarazíte na sekci watchOS 8 Download, kde je nutné, abyste klepnuli na tlačítko Download.
  • Nyní se zobrazí notifikace, která vás informuje o instalaci profilu – klepněte na Povolit.
  • Systém vás pak přesune do aplikace Watch, kde vpravo nahoře klepněte na Instalovat.
  • Nyní zadejte váš kódový zámek, a poté vpravo nahoře klepněte na Instalovat.
  • Akci potvrďte stisknutím Instalovat v dolní části obrazovky.
  • Poté je nutné restartovat Apple Watch – restart se nabídne prostřednictvím notifikace, kde stačí klepnout na Restartovat.
  • Po restartu už stačí jen přejít do aplikace Watch, kde přejděte do Obecné -> Aktualizace softwaru. Zde už stačí systém klasicky nainstalovat.

Nyní už je naše portfolio postupů pro instalaci beta verzí nových operačních systémů kompletní. Ať už tedy chcete nainstalovat iOS či iPadOS 15, macOS 12 či watchOS 8, tak můžete – a stačí k tomu využít naše postupy. Berte na vědomí, že u Apple Watch nelze provést downgrade watchOS. Jakmile jednou nainstalujete watchOS 8, na watchOS 7 už se nikdy nevrátíte. Následující dny a hodiny vás samozřejmě neustále budeme informovat o dalších novinkách, a proto náš magazín sledujte určitě i nadále. Vývojářskou beta verzi watchOS 8 instalujete na vlastní riziko a neneseme zodpovědnost za žádné problémy, které může způsobit.

Dnes nejčtenější

.