Zavřít reklamu

Máme zde víkend a s ním spojené tipy na víkendové lenošení. Byť je venku hezky a opatření se umírňují, třeba budete chtít večer sednout k televizi a mrknout na Netflix. Dnes se podíváme na pořady s vesmírnou tematikou, a to jak na seriály, tak i filmy a dokumenty.

Utajený pasažér

Technik se omylem dostane na raketoplán letící na Mars náhodou poškodí přívody kyslíku. Jelikož kyslíku je málo pro celou posádku, je třeba někoho obětovat. Film natočil Joe Penna, jenž stojí například za povedeným dramatem Arctc: Ledové peklo.

Away

Hlavní hrdinka, kterou ztvárnila dvojnásobná oscarová herečka Hillary Swank, opouští svou rodinu a rozhodne se letět na Mars. Jde o seriál, jehož první série má celkem deset epizod. Druhá se ale již bohužel nechystá.

Challenger: Poslední let

Někteří z vás možná znají příběh z počátku roku 1986, kdy několik desítek sekund po startu vybouchl raketoplán Challenger, což tehdy otřáslo světem. Čtyřdílný dokument poukazuje na pozadí letu a osvětluje pochybení a zbrklost NASA. Výborná záležitost

Gravitace

Zdánlivě jednoduchá mise, jejímž cílem je namontování součástky do Hubbleova teleskopu, je významně narušena rojem vesmírného odpadu, který zničí raketoplán a přeruší spojení se Zemí. Dva astronauti se tedy ocitají sami ve vesmíru. V Hlavní roli vidíme Sandru Bullock a George Clooneyho.

Svět mimozemšťanů

Svět mimozemšťanů je dokumentárním miniseriálem, který rozmýšlí nad podobou mimozemského života za podmínek, které máme na Zemi. Nutno říct, že při tvorbě seriálu se vycházelo z vědeckých poznatků. Dokument se pyšní úžasnými vizuálními efekty.

Apollo 11

Skvělý dokument o pravděpodobně nejznámějším letu programu Apollo. Film je složen z dobových záběrů a dává divákovi nahlédnout do útrob této mise z nevšední perspektivy.

Čtěte dále

Více z rubriky Seriály

Dnes nejčtenější

.