Zavřít reklamu

Za tu dobu, co vlastním jablečný počítač, už jsem musel čelit opravdu mnoha různým problémům. Řešení některých z nich bylo mnohdy složité, mnohdy však také naprosto banální. Již několikrát jsem se ocitl také v situaci, kdy jsem si AirPody přepojil z iPhonu na Mac a najednou jsem zjistil, že v rámci macOS hraje pouze jedno sluchátko. Když se to stalo poprvé, tak jsem samozřejmě provedl restart Macu, společně s dalšími běžnými procedurami při řešení problémů. Když už jsem si nevěděl moc rady a myslel jsem, že budu muset AirPody reklamovat, tak jsem řešení nakonec doopravdy našel.

Na Macu funguje jen jeden AirPod: Jak tento problém vyřešit

Samozřejmě si postup pro vyřešení tohoto problému nenechám pro sebe. Pokaždé, když mi na Macu přestal fungovat jeden AirPod, tak došlo z nějakého důvodu k přenastavení vyvážení zvuku. Vyvážení zvuku lze změnit tehdy, pokud potřebujete, aby levé či pravé sluchátko hrálo více nebo méně. Pokud dojde k vyvážení na maximální úroveň, tak jedno sluchátko přestane zvuk přehrávat kompletně. A právě k maximálnímu přenastavení vyvážení na Macu občas dojde. Tímto způsobem lze tedy provést opravu:

  • Prvně v levém horním rohu obrazovky na Macu klepněte na ikonu .
  • Jakmile tak učiníte, tak z menu, které se zobrazí, vyberte Předvolby systému…
  • Tímto se zobrazí okno, ve kterém se zobrazí veškeré sekce určené pro správu předvoleb.
  • V rámci tohoto okna nyní vyhledejte a rozklikněte sekci Zvuk.
  • Nyní v horním menu klepněte na záložku Výstup.
  • Pokud nemáte AirPody připojené, tak je připojte, a poté je klepnutím označte.
  • Níže pak věnujte pozornost posuvníku vedle textu Vyvážení.
  • Ovladač vyvážení bude nastaven úplně doleva či úplně doprava.
  • Chytněte tedy ovladač a přesuňte jej přesně doprostřed.

Pomocí výše uvedeného způsobu lze tedy na Macu opravit problém, při kterém hraje pouze jeden AirPod. Osobně jsem se s tímto automatickým a neodůvodněním přenastavením vyvážení zvuku setkal již několikrát. Pokaždé, když mi jedno sluchátko přestalo hrát, tak byl zakopaný pes právě tady a stačilo využít výše uvedené řešení. Pokud máte vyvážení nastavené správně, tak zkuste provést kompletní reset AirPods – viz článek níže. Jestliže ani reset a opětovné připojení nepomůže, tak se nejspíše bude jednat o hardwarovou chybu a AirPody bude nutné reklamovat.

Dnes nejčtenější

.