Zavřít reklamu

Před několika týdny jsme se dočkali vydání nové kolekce Pride řemínků a ciferníků, a to při příležitosti Pride měsíce, který připadá každý rok na červen. Co se týká řemínků, tak Apple přišel se dvěma druhy. Konkrétně je k dispozici pletený navlékací a provlékací sportovní řemínek s tím, že oba dva na sobě vyobrazují typický vzor duhy a duhových barev. O Pride, potažmo LGBTQ, jste už dost možná slyšeli. Jedná se o podporu sebepotvrzení, důstojnosti, rovnosti a větší viditelnosti lesbických, homosexuálních, bisexuálních a transsexuálních lidí jakožto sociálních skupin.

Pokud se podíváme na Pride ciferníky, tak si můžeme všimnout hned dvou – oba mají názvy Pride tkaný. Nastavit si je můžete tak, že na vašem iPhonu, se kterým máte Apple Watch spárované, přejdete do aplikace Watch. Jakmile tak učiníte, tak ve spodním menu rozklikněte možnost Galerie ciferníků. Na další obrazovce pak stačí v horní části najít kategorii Novinky ve watchOS, kde už oba zmíněné Pride ciferníky najdete. Pro jejich přidání na ně klepněte, a poté si nastavte styl číselníku společně s využitými komplikacemi. Po vybrání všech aspektů stačí nahoře klepnout na tlačítko Přidat, čímž se ciferník ihned objeví v Apple Watch. Nutno podotknout, že ciferníky Pride byly přidány ve watchOS 7.5 a ve starších verzích watchOS je nenajdete.

Jak už jste mohli poznat z nadpisu, tak tyto ciferníky nabízí jakýsi skrytý Easter egg. Rozhodně ale ne doslova – tímto termínem se často označuje nějaká skrytá funkce, možnosti či vlastnost v oboru informačních technologií. Pokud si jeden z Pride ciferníků přidáte, poté si jej na Apple Watch zobrazíte a začnete otáčet s digitální korunkou, tak se vzor na ciferníku začne pohybovat. Postupným otáčením digitální korunky nahoru a dolů pak můžete sledovat, jak se vzor rozplétá, a poté zaplétá nazpátek. Po funkční stránce tento Easeter egg nemá žádné využití, každopádně pokud někdy budete mít dlouhou chvíli, tak vás tato vychytávka zvládne zabavit. Easter egg si můžete vyzkoušet na vlastní kůži, anebo si jej můžete prohlédnout ve videu níže.

Dnes nejčtenější

.