Zavřít reklamu

Předplatné různých služeb od Applu se vždycky více vyplatí v případě, že využíváte rodinné sdílení. Součástí rodinného sdílení může být celkově až šest členů s tím, že všichni tito členové mohou získat přístup k předplatným služeb a aplikací, které už někdo předtím zakoupil. Namísto toho, abyste tedy museli například jednu aplikaci či předplatné kupovat několikrát, tak u jablečných produktů stačí nákup provést jednou a ihned k němu dostanou přístup i ostatní členové. Co se nákupů týče, tak některé mohou být opravdu drahé. Pokud nechcete, aby vaše dítě v rámci rodinného sdílení mělo přístup k volnému nakupování, tak se vám bude hodit tento článek.

Jak na Macu u dětí v rodinném sdílení aktivovat schvalování nákupů

V rámci rodinného sdílení si totiž můžete u dětí nastavit schvalování nákupů. Pokud tedy funkci aktivujete a dítě se pokusí cokoliv zakoupit, tak se mu to nepodaří. Namísto toho se vám zobrazí upozornění a přímo vy budete muset požadavek na zakoupení schválit či zamítnout. Pokud byste chtěli zjistit, jak lze na Macu tuto funkci aktivovat, tak se držte tohoto postupu:

  • Prvně je nutné, abyste na Macu klepnuli vlevo nahoře na ikonu .
  • Jakmile tak učiníte, tak z menu, které se zobrazí, vyberte Předvolby systému…
  • Tímto se zobrazí okno, ve kterém se nachází sekce určené pro správu předvoleb.
  • V horní části tohoto okna nyní rozklikněte sekci s názvem Rodinné sdílení.
  • Dále, jakmile se vše načte, tak v levém panelu rozklikněte Schvalování nákupů.
  • Zde už jen stačí, abyste zaškrtnuli uživatele, kterému chcete nákupy schvalovat.

Pomocí výše uvedeného postupu lze tedy na Macu u vybraného dítěte provést aktivaci schvalování nákupů. Díky této funkci se můžete vyhnout případnému chtěnému či nechtěnému vybílení peněženky, potažmo bankovního účtu. Nutno podotknout, že schvalování nákupů je k dispozici pouze u těch členů rodiny, kteří nejsou rodiči ani opatrovníky a jsou mladší 18 let. Jestliže tyto podmínky nesplňujete, tak funkci nebude možné aktivovat. Kromě toho si v sekci Rodinné sdílení můžete nastavit, s kým sdílíte předplatná od Applu, popřípadě se můžete podívat na stav sdílení polohy a mnoho dalšího.

Dnes nejčtenější

.