Zavřít reklamu

Focení na letošní generace iPhonů bude zase o fous příjemnější a snadnější. Podle zdrojů asijského portálu DigiTimes totiž hodlá všechny chystané “třináctky” osadit vychytávkou, kterou loni použil jen u nejdražšího a největšího modelu ve formě iPhonu 12 Pro Max. Řeč je konkrétně o stabilizaci obrazu posunem snímače u širokoúhlého objektivu, která stabilizuje snímky či videa lépe než klasická optická. 

Stejně jako u loňského iPhonu 12 Pro Max se i letos počítá s tím, že bude “nový” typ stabilizace nasazen jen na širokoúhlý objektiv. Je totiž prostorově náročnější, takže jej zatím není možné nasadit na všechny tři objektivy a jelikož je širokoúhlý objektiv zároveň tím nejuniverzálnějším a díky tomu i při focení nejvyužívanějším, zvolil Apple i letos jej. Do budoucna se nicméně podle zdrojů předních analytiků počítá s tím, že se stabilizace posuvem senzoru rozšíří všude, čímž se fotoaparát stane silným ve všech směrech. 

Novou generaci iPhonů představí Apple v průběhu letošního podzimu. Zda se tak stane v září či říjnu je nicméně v tuto chvíli otázkou, jelikož svět kromě pandemie koronaviru nyní sužuje i kritický nedostatek čipů a surovin na výrobu mnoha komponentů pro elektroniku. Je proto možné, že se i letos Apple odkloní od svého tradičního zářijového odhalení a opět sáhne až po říjnu. Moudřejší ale budeme nejspíš až ve druhé polovině léta, kdy již budou venku přesnější úniky informací. 

Dnes nejčtenější

.