Zavřít reklamu

Po pátečních prvních dojmech z 11″ iPadu Pro M1 se dnes společně podíváme na to, jaký dojem je schopný zanechat po pár desítkách minut používání jeho větší bratříček – tedy 12,9″ iPad Pro M1. Stejně jako u předešlých prvních dojmů je nicméně potřeba brát v potaz to, že se jedná skutečně o článek založený na pocitech, které v nás novinka zatím vyvolala a nikoliv na tom, jak se osvědčila v rozsáhlejším testování. Následující řádky proto rozhodně nevnímejte jako recenzi.

Myslím si, že část týkající se svižnosti tabletu či jeho designu můžeme vzhledem k tomu, že se jedná prakticky identický kus s jeho 11″ kolegou, s klidným srdcem přeskočit, protože bychom se akorát opakovali. Pokud vás tedy zajímá, jaký pocit máme z 12,9″ modelu z hlediska svižnosti, zpracování a věcí tohoto typu, mrkněte na první dojmy z „jedenáctky“. Díky tomuto „skoku“ se proto ihned dostáváme k věci, která vás beztak zajímá nejvíce a tou je Liquid Retina XDR displej – tedy panel s mini LED podsvícením.

Na tuto novinku pěl Apple před pár týdny při Keynote samou chválu a svět jí začal i díky tomu vnímat jako skutečnou revoluci. První zahraniční recenze však naznačily, že se až o takové terno nejedná a my jim musíme dát alespoň prozatím bohužel za pravdu. Když jsme totiž tablet rozbalili a zaktivovali, žádného markantního rozdílu mezi klasickou Liquid Retinou a Liquid Retinou XDR jsme si bohužel nevšimli. Ano, barvy jsou o něco málo živější, zobrazovaný obsah působí mírně plastičtěji a černá je na XDR daleko lepší než na klasické Liquid Retině, ale abychom byli upřímní, nejedná se dle nás o nic, bez čeho by člověk s trochou nadsázky nedokázal žít. Pokud tedy čekáte na rozdíl podobného formátu jako když Apple u iPhonů přecházel z LCD na OLED, své očekávání raději upravte. Budete totiž nejspíš zklamaní. Na druhou stranu je ale potřeba říci, že rozdíl tam přeci jen je a pro někoho, kdo se živí „displejem“ bude určitě dobrý.

iPad 2021 XDR

Abychom však v prvních dojmech jen nehanili, jedna věc nás u novinky skutečně dostala. Je jí extrémně rychlé WiFi připojení, které je pocitově na mnohem lepší úrovni než u všech starších iPadů, ale třeba i u iPhonu 12 Pro. Internet přes WiFi kmitá zkrátka bleskově, díky čemuž má skoro člověk až pocit, že místo něj prochází spíše nějakou nativní aplikací. Je tedy jasné, že konektivita bude u novinky jednou z hlavních zbraní, jelikož kromě skvělé WiFi nabízí i podporu 5G coby vůbec první tablet z dílny Applu.

Nové iPady Pro M1 si můžete na Mobil Pohotovosti zakoupit zde

Dnes nejčtenější

.