Zavřít reklamu

Dnes mi dorazil iPad Pro 12,9″ s XDR displejem a tak jsem si řekl, že by byl hřích nevyužít toho, že doma používám Apple Pro Display XDR, iMac 5K a svůj stávající iPad Pro z roku 2019 a neporovnat displeje všech těchto zařízení. Pojďte se tedy podívat na vlasntí oči na to, jaký rozdíl je mezi displeji s označením XDR a těmi „obyčejnými“, které Apple používá na standardním iPadu a iMacu.

Na první sérii fotografií můžete vidět Apple Pro Display XDR, iMac 5K 2021, iPad Pro z roku 2019 a nejnovější iPad Pro s XDR displejem. Jak je vidět, nejpřesnější barvy mají samozřejmě XDR displeje, ovšem na oko nejlíbivější barvy naopak nabízí klasické displeje u iMacu a iPadu Pro (2018). Co se černé barvy týká, tam se není příliš o čem bavit a i když se vám může zdát, že je iMac nějaký vysvícení, pak věřte, že jej mám zhruba sedm měsíců. XDR zkrátka jak na iPadu Pro (2021), tak i na displeji samotném umí nabídnout černou na úrovni OLED displejů.Rozdíl mezi Apple Pro Display XDR a iPadem s XDR displejem je pak téměř zanedbatelný a je ovlivněn zejména velikostí obou displejů.

Na druhé sérii fotografií jsme porovnali v tváří tvář iPad Pro z roku 2018 a iPad Pro 12,9″ s XDR displejem a procesorem M1. Co se zobrazení černé barvy týká, opět se nemáme o čem bavit. Ovšem rozdíl v ostatních barvách je velmi nepatrný. Navíc jak jsem již psal u porovnání XDR displeje a iMacu 5K, pokud nejse skutečně profesionál, jenž chce na displeji upravovat video nebo fotografie, případně dělat grafiku, pak jsou pro vás na pohled líbivější barvy na klasickém displeji, samozřejmě s výjimkou černé barvy. Například Call of Duty si raději zahrajete na klasickém iPadu než na tom s XDR displejem, protože jsou barvy na první pohled sytější a živější. Na druhou stranu iPad Pro s XDR je potřeba vnímat stejně jako celý Apple XDR Display Pro, tedy jako zařízení pro profesionální uživatele, kteří chtějí co největší věrnost barev.

Dnes nejčtenější

.