Zavřít reklamu

Očekávání se naplnila. Tak přesně takto by se dalo s trochou nadsázky popsat zjištění z nově zveřejněného podpůrného dokumentu Applu týkajícího se využitelnosti 5G sítí u iPadů Pro M1. Ta je totiž dle očekávání naprosto stejná jako v případě iPhonů 12 (Pro). 

Stejně jako v případě iPhonů 12 (Pro) si lze i na iPadech Pro v Celullar verzi nastavit to, jakým způsobem bude využívat mobilní data, respektive v jaké rychlosti. Na výběr bude jak “natvrdo” zapnuté LTE, tak “natvrdo” zapnuté 5G či smart režim pro 5G, který automaticky přepíná mezi LTE a 5G podle kvality pokrytí a tak podobně. Super je navíc i to, že stejně jako iPhony 12 (Pro) podporují i iPady Pro stahování softwarových aktualizací systému iPadOS přes 5G, což je věc, která je u iPhonů a iPadů s podporou LTE nemyslitelná. 

Nové iPady Pro M1 se začaly prodávat minulý pátek a to v 11” a 12,9” variantě, které se mezi sebou liší použitým displejem. Zatímco 11” model totiž dostal do vínku opět “jen” Liquid Retinu, 12,9” se pyšní Liquid Retinou XDR – tedy panelem s mini LED podsvícením, díky kterému je tablet schopen nabídnout podání barev srovnatelné takřka s OLED displeji. Ve všech ostatních aspektech jsou nicméně tablety stejné. 

Dnes nejčtenější

.