Zavřít reklamu

Když Apple na své letošní jarní Keynote představil svůj nový iPad Pro, řadu lidí zaujal jeho Liquid Retina XDR displej. Tím je ale opatřen pouze větší model s 12,9″ úhlopříčkou displeje, proto si jistě mnozí kladli otázku, proč tomu tak je. Odpověď na tuto otázku – spolu s řadou dalších – poskytli v nedávném rozhovoru Scott Broderick a Vincent Gu. Broderick má v Applu na starost celosvětový produktový marketing iPadu, zatímco Vincent Gu je členem inženýrského týmu, který se stará o displeje jablečných tabletů.

Vzhledem k tomu, že Liquid Retina XDR displejem je opatřen pouze jeden z letošních iPadů Pro, bylo toto téma jedním z hlavních bodů zmíněného rozhovoru. Scott Broderick v této souvislosti v průběhu interview uvedl, že zavedení Liquid Retina XDR displeje pouze u většího iPadu Pro dávalo vedení Applu smysl hned z několika různých důvodů. „O uživatelích 11″ palcových tabletů víme, že jim jde především o to, aby v přenosném a lehkém designu mohli využívat supervýkonné funkce iPadu. (…) Oproti tomu uživatelé, kteří se rozhodnou pro 12,9″ iPad Pro, hledají zároveň také velké plátno pro svou nejkreativnější tvorbu. Zavedení XDR technologie u 12,9″ iPadu Pro tedy dává z tohoto hlediska smysl,“ vysvětlil.

12,9″ iPad Pro je o 0,5 milimetru silnější a o něco těžší než jeho předchůdce. Důvodem je právě zmíněný Liquid Retina XDR displej, a Borderick zastává podle svých slov názor, že uživatelé, kteří sáhnou po 11″ iPadu, nestojí o vyšší váhu nebo větší rozměry svého tabletu – jde jim právě o jeho kompaktnost a lehkost. Dalším aspektem této volby byly problémy se zpožděním u dodavatelských řetězců a částečnou nedostupností komponent – zavedení Liquid Retina XDR displeje bylo tedy pro Apple pochopitelné také z důvodu zajištění dostatečného počtu tabletů a jejich včasného dodání majitelům. Ve zmíněném rozhovoru nicméně zdaleka nebyla řeč pouze o rozdílech v displejích obou modelů letošního iPadu Pro – řeč přišla například na novou funkci Center Stage nebo na výzvy se kterými se pojila výroba displejů.  Celý rozhovor si můžete přehrát pod tímto odstavcem.

Dnes nejčtenější

.