Zavřít reklamu

S tím, jak se začíná nový iPad Pro s M1 čipem rozšiřovat mezi zákazníky, poskytuje jim Apple na stránkách své podpory patřičné informace k tomu, aby dokázali jeho potenciálu využít na maximum. Informuje tak o XDR displeji iPadu Pro a jeho vlastnostech, ale i opráci s USB-C portem, 5G a centrováním záběru. 

O displeji Liquid Retina XDR na iPadu Pro  

Displej Liquid Retina XDR může podporovat až 1000 nitů jasu celé obrazovky. Může také podporovat až 1600 nitů pro zvýraznění až 40 % plochy obrazovky, když je zbytek displeje černý nebo při sníženém jasu až 600 nitů.

Na pokročilém zobrazovacím modulu čipu M1 běží vlastní algoritmy, které pracují na úrovni pixelů a samostatně kontrolují vrstvy mini-LED a LCD displeje a považují je za dva odlišné displeje. Tyto patentované algoritmy koordinují vrstvy mini-LED a LCD napříč přechody, aby poskytly optimální vizuální zážitek. Přechodné charakteristiky místních stmívacích zón, jako je mírné rozmazání nebo změna barvy při rolování na černém pozadí, jsou normální chování.

Nabíjení a připojování pomocí USB‑C portu iPadu Pro 

Pomocí všestranného USB‑C portu na 11palcovém iPadu Pro (1. a 2. generace) a 12,9palcovém iPadu Pro (3. a 4. generace) můžete zařízení nabíjet, napájet ostatní zařízení a připojovat doplňky, jako fotoaparáty nebo monitory. iPad Pro používá protokol DisplayPort a podporuje připojení USB-C monitorů s rozlišením až 5K. Pro připojení iPadu Pro k monitorům s vysokým rozlišením použijte USB-C kabel, který podporuje vysokokapacitní připojení, například kabel přiložený k monitoru.

iPad a 5G 

12,9“ Apple iPad Pro (5. generace) a 11“ iPad Pro (3. generace) fungují s 5G celulárními sítěmi určitých operátorů. Výchozí nastavení pro 5G na iPadu jsou optimalizována pro výdrž baterie a využití dat na základě vašeho datového plánu. Tyto možnosti můžete přizpůsobit, kdy použít 5G a kolik dat použít v některých aplikacích. Tyto možnosti najdete v Nastavení -> Mobilní data -> Možnosti mobilních dat.

Nastavení centrování záběru 

Tzv. „Center Stage“ používá strojové učení k nastavení přední ultra širokého fotoaparátu během videohovorů FaceTime na vašem 12,9“ iPadu Pro (5. generace) nebo 11“ iPadu Pro (3. generace), aby vám pomohl udržet vás i kohokoli jiného v záběru. Centrování záběru můžete zapnout/vypnout v Nastavení -> FaceTime. Během videohovoru FaceTime můžete také přejet prstem nahoru ze spodní části obrazovky a klepnutím na tlačítko s ikonou funkce ji zapnout nebo naopak vypnout.

Dnes nejčtenější

.