Zavřít reklamu

Společnost Apple tento týden aktualizovala své informace o to, jak fungují její nové klávesnice Magic Keyboard s Touch ID, možnost odemykat iPhone za pomoci Apple Watch v případě, že má jeho majitel na sobě roušku, a další podobné údaje. Zmíněný text obsahuje kromě jiného také velmi zajímavé detaily o Magic Keyboard s Touch ID.

Nový model Magic Keyboard s Touch ID byl představen na letošní jarní Keynote spolu s novými barevnými iMacy s procesory M1. Apple ve svém novém textu uvádí, že Touch ID na nových Magic Keyboard je kompatibilní s integrovanými Touch ID senzory. Čistě teoreticky to znamená, že Applu v podstatě nic nebrání v zahájení prodeje samostatných klávesnic Magic Keyboard s Touch ID. Na stránkách LsA jsme již v minulosti informovali o tom, že tyto klávesnice jsou plně kompatibilní se všemi Macy s procesory M1, Apple je ale stále ještě přibaluje pouze k letošním iMacům.

Není to poprvé, co Apple vydal nové příslušenství, které je exkluzivně dostání pouze spolu s určitým produktem. V minulosti ale také hned několikrát došlo k tomu, že toto příslušenství bylo později zpřístupněno také pro samostatný nákup – jako příklad může posloužit třeba Magic Keyboard, Magic Trackpad a Magic Mouse v barvě Space Gray. Toto příslušenství se původně prodávalo pouze spolu s novými iMacy Pro, které byly vydány v prosinci roku 2017, na jaře následujícího roku si jej ale zájemci mohli již pořídit samostatně.

Apple ve své nově vydané dokumentaci dále uvádí, že Magic Keyboard s Touch ID lze zabezpečeně spárovat pouze s jedním Macem, jeden Mac je ale zároveň možné spárovat až s pěti klávesnicemi Magic Keyboard s Touch ID. Pro přiřazení nového otisku prstu musí uživatelé nejprve dvojitým stiskem vypínacího tlačítka Macu potvrdit, že chtějí daný počítač používat spolu s vybranou klávesnicí.

Dnes nejčtenější

.