Zavřít reklamu

Nejednoho jablíčkáře před pár týdny velmi překvapilo, že se Apple rozhodl světu představit zatím jen jednu velikostní variantu nového iMacu, kterou nyní prodává po boku staré verze. Trochu nového světla nyní vnáší do této zápletky agentury Bloomberg a její reportér Mark Gurman, kterému se podařily získat zajímavé informace.

Nový 24″ iMac s procesorem M1 a v několika barevných provedeních byl představen na letošní jarní Apple Keynote. Zatímco se na internetu začínají objevovat první recenze na tuto novinku, vycházejí také zprávy o tom, že společnost Apple chystá ještě jeden model iMacu. Mělo by se jednat o rozměrnější variantu, která by měla v budoucnu nahradit současný 27″ iMac, osazený procesorem od společnosti Intel. Gurmanova zpráva hovoří o tom, že cupertinský gigant údajně pozastavil  probíhající práce na chystaném větším iMacu.

Důvodem je to, že se chce ještě více soustředit na prodeje 24″ verze. Ve zprávě agentury Bloomberg je konkrétně uvedeno, že Apple pracoval na větším iMacu s vlastním procesorem, vývoj tohoto modelu byl ale již před několika měsíci pozastaven, aby se Apple mohl lépe soustředit na vydání a následný prodej 24″ iMacu, což je poměrně překvapivé – cílová skupina 21,5″ iMacu, který má právě 24″ model nahradit, je totiž zcela jiná než cílová skupina 27″ stroje.  Na jakékoliv bližší podrobnosti o iMacu je zmíněná zpráva bohužel skoupá, dříve se ale objevily spekulace o tom, že Apple chystá nový iMac s úhlopříčkou displeje 30 nebo 32 palců. Nový model by měl spatřit světlo ještě v průběhu letošního roku.

Dnes nejčtenější

.