Zavřít reklamu

Nové podmínky WhatsApp jsou v posledních měsících hojně diskutovaným tématem. Na první pohled se totiž mohou zdát poměrně kontroverzní, jelikož se v nich mimo jiné píše to, že jejich odsouhlasením dáváte WhatsAppu zelenou ve sdílení vašich dat s Facebookem za účelem reklamy. Celá zápletka má však jeden obrovský háček, který vás zcela určitě potěší a uklidní. 

Veškerá nová pravidla WhatsApp začínají platit počínaje dneškem, tedy 15. 5. 2021. Přestože se skutečně točí i kolem sdílení uživatelských dat s Facebookem, je potřeba říci, že jen v některých částech světa, mezi které Evropa naštěstí nepatří. Zdejší zákony a nařízení v čele s GDPR totiž zakazují předávání dat uživatelů mezi jednotlivými službami, což ostatně potvrdila i mluvčí WhatsApp v Irsku před pár týdny. Jinými slovy, nové podmínky WhatsApp vás absolutně nemusí vzrušovat, protože pro nás de facto nic nemění. Přečíst si je můžete kompletně zde, avšak bohužel v angličtině. 

To ale neznamená, že nové podmínky není třeba odsouhlasit. WhatsApp je totiž mírně aktualizoval i pro Evropu a byť se jedná jen o naprosté drobnosti, které se v jeho využitelnosti absolutně neodráží, aby bylo možné službu nadále využívat, je třeba jim dát zelenou. Pokud vám tedy v aplikaci již vyskočily a vy je zatím nepotvrdili, s klidnou hlavou tak učiňte. 

Dnes nejčtenější

.