Zavřít reklamu

Součástí operačního systému iOS je již delší dobu funkce Čas u obrazovky. Díky ní můžeme jednoduše vidět, kolik času denně trávíme v jednotlivých aplikacích, kolik nám přišlo oznámení, anebo třeba kolikrát jsme za den vzali telefon do ruky. Kromě toho si v nastavení této funkce můžete také nastavit různá omezení, což se hodí třeba v případě, že máte problémy s určitou formou závislosti na sociálních sítích. Díky Času u obrazovky pak můžete také zjistit, kolik času jste strávili na konkrétních webových stránkách, což se opět může hodit k omezení přístupu, například pro vaše ratolesti.

Jak na iPhone zjistit, kolik času jste strávili na konkrétních webových stránkách

Pokud byste chtěli zjistit, kolik času jste vy anebo třeba vaše ratolesti strávili na konkrétní webové stránce, tak se nejedná o nic složitého. Samozřejmě je ale nutné, abyste měli funkci Čas u obrazovky aktivní. V případě, že nemáte, tak je nutné provést aktivaci, čímž se začnou data zaznamenávat. Postup pro zjištění času stráveného u webových stránek je následující:

  • Prvně je nutné, abyste přešli do nativní aplikace Nastavení.
  • Zde pak níže rozklikněte kolonku Čas u obrazovky.
  • Jakmile tak učiníte, tak pod grafem využití klepněte na Zobrazit veškerou aktivitu.
  • Nyní sjeďte o kus níže, konkrétně k sekci Nejvíce používané.
  • Zde už se zobrazí weby (a aplikace), které jste používali nejvíce.
  • Chcete-li zobrazit delší seznam, stačí klepnout na Zobrazit další.

Pokud jste zjistili, že jste na nějakém webu (či v aplikaci) strávili hodně času, tak můžete aktivovat omezení. Není nic jednoduššího než v seznamu konkrétní web (či aplikaci) rozkliknout. Zobrazí se vám informace o používání, níže pak stačí v kategorii Omezení klepnout na Přidat limit. Pak už si jen stačí nastavit čas, po kterém má k omezení přístupu dojít. Na závěr ještě podotknu, že se tohle omezení vztahuje pouze na webové stránky, které otevřete v Safari. Používáte-li Google Chrome, Firefox či jiný webový prohlížeč, tak omezení fungovat nebudou.

Dnes nejčtenější

.