Zavřít reklamu

Jak na AirTagu zjistit stav baterie by měl znát každý vlastník tohoto lokalizačního přívěšku od Applu. Uvnitř AirTagu se nachází knoflíková baterie s označením CR2032, kterou bez problémů koupíte prakticky kdekoliv, a to dokonce za pár korun. Rozhodně se tedy nestane, že by se vám baterie v AirTagu vybila a vy byste jej pak nemohli využívat, protože byste si museli baterii objednat třeba z internetu. Navíc k tomu, určitou dobu před vybitím baterie vám dá AirTag o této skutečnosti vědět, abyste ji stihli včas vyměnit. Stav baterie AirTagu samozřejmě můžete průběžně sledovat.

Jak na AirTagu zjistit stav baterie

Apple všeobecně uvádí, že jedna baterie v AirTagu vydrží zhruba jeden rok – zdali je to přesný či nepřesný údaj zjistíme až postupně při používání. Pokud byste chtěli zjistit, jak na tom aktuálně je baterie uvnitř vašeho AirTagu, tak se nejedná o nic složitého. Stačí se držet následujícího postupu:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu otevřeli nativní aplikaci Najít.
  • Jakmile tak učiníte, tak ve spodní části obrazovky klepněte na sekci Předměty.
  • Tímto se zobrazí všechny vaše předměty, ke kterým máte AirTag připevněný.
  • Na konkrétní předmět, u kterého chcete zjistit stav baterie AirTagu, klepněte.
  • Stav baterie se pak zobrazí pod názvem a polohou předmětu v podobě malé baterie.

Pomocí výše uvedeného způsobu lze tedy jednoduše na iPhonu zjistit stav baterie vašeho AirTagu. Bohužel nelze přesně určit, kolik má baterie procent a musíte se tak řídit pouze ikonou baterie, jejíž kapacita postupně ubývá. Abyste samozřejmě získali aktuální data o baterii, tak je nutné, aby byl AirTag v dosahu. Co se týče výměny baterie, tak se nejedná o nic složitého. Stačí otočením proti směru hodinových ručiček oddělit kovovou část AirTagu od té plastové, poté baterii klasicky vytáhnout a vložit novou. Pozitivní strana baterie jde v tomto případě směrem nahoru. Jakmile baterii správně vložíte, tak uslyšíte „cvaknutí“, což potvrdí správné vložení. Pak už jen stačí AirTag opět „zavřít“ kovovou částí a po směru hodinových ručiček otočit.

Dnes nejčtenější

.