Zavřít reklamu

Populární americký herec Tom Hanks se opět stane hvězdou dalšího pořadu streamovací služby  TV+. Zatímco v loňském roce si na této platformě odehrálo svou premiéru povedené válečné drama Greyhound, letos by si měl Hanks zahrát v žánrově odlišném snímku. Nový film ponese název Finch, a měl by vyprávět příběh muže, robota a psa.

Oscarový herec Tom Hanks si v připravovanému filmu s názvem Finch zahraje hlavní roli inženýra robotiky. Hlavní postava filmu je jedním z hrstky přeživších ničivé živelné pohromy. Když si Finch uvědomí, že jej jeho vlastní pes přežije, rozhodne se využít své vzdělání, znalosti a zkušenosti k tomu, aby sestavil své robotické já. Finchův robotický dvojník by se měl o čtyřnohého miláčka postarat i po Finchově smrti. Finch se zároveň snaží svého robota polidštit a naučit ho radovat se ze života. Nad vznikem filmu převezme záštitu produkční společnost Amblin Entertainment Stevena Spielberga, autory scénáře jsou Craig Luck a Ivor Powell.

Druhý jmenovaný scenárista není v tomto žánru žádným nováčkem, podílel se například na filmech Blade Runner a Vetřelec. Příliš mnoho detailů o připravovaném snímku zatím neznáme. Není jasné ani to, kolik nakonec musela společnost Apple zaplatit za příslušná autorská práva, podle magazínu Deadline ale cupertinská firma zvítězila ve „velmi dramatické aukci“. Film Finch by si měl svou premiéru na  TV+ odehrát ještě v průběhu tohoto roku, později by se měl dostat také na plátna běžných kin.

Dnes nejčtenější

.