Zavřít reklamu

Představení nové generace iPhonů je sice ještě poměrně daleko, přesto o ní však již víme prakticky vše důležité včetně designových změn. Designově budou novinky sice vycházet z loňských iPhonů 12, pár zajímavými prvky se však od nich přesto odliší. A právě ty si lze nyní díky videu na oblíbeném youtubovém kanále Unbox Therapy prohlédnout poměrně detailně. 

Do videa se dostala konkrétně maketa iPhonu 13 Pro Max ve vesmírně šedé variantě vycházející z úniků informací z předešlých týdnů a měsíců. Jak můžete na videu výše vidět, například takový změna velikosti výřezu je při porovnání se starším iPhonem dost výrazná a totéž v bledě modrém pak lze říci i o velikosti fotomodulu, který u letošních modelů značně vyroste. Za povšimnutí dále stojí přesunutí horního telefonního reproduktoru z výřezu do skleněného rámečku displeje, čímž byl Apple schopný ušetřit skutečně dost místa – možná dokonce tolik, že se nemusel téměř zaměřit na zmenšování komponentů potřebných pro funkčnost Face ID.

Kromě drobných designových změn, kterými se iPhony 13 odliší od loňských modelů, bychom se měli minimálně u řady 13 Pro dočkat navýšení obnovovací frekvence displeje ze současných 60Hz na 120Hz, ale snad i funkce Always-on pro zobrazování určitých informací na uzamčené obrazovce. Počítá se rovněž s návratem Touch ID, které má Apple vměstnat opět zřejmě jen u řady 13 Pro pod displej. Samozřejmostí je pak výrazné vylepšení fotoaparátu, výkonu či výdrže. Jasno budeme nicméně oficiálně mít až na podzim, kdy Apple telefony světu představí.

Dnes nejčtenější

.