Zavřít reklamu

Přestože jsou nedávno představené iMacy s čipem M1 označovány mnohými za poměrně kontroverzní počítače, z hlediska prodejů jim věští analytici zářivou budoucnost. Podle zdrojů portálu DigiTimes pak dokonce tak zářivou, ve které pomohou Applu stát se největším výrobcem all-in-one počítačů na světě. Získání trůnu však doprovodí i notná dávka štěstí. 

V současnosti je králem trhu s all-in-one počítači HP, které dodalo v uplynulém čtvrtletí na 925 tisíc kusů svých strojů. Druhé místo pak náleží dlouhodobě Applu a třetí Lenovu. Díky novým iMacům, které svět zaujaly a tím si tak de facto zajistily dobrou prodejnost a zároveň celosvětové krizi s komponenty a surovinami, která na ostatní výrobce dopadne podle průmyslových zdrojů DigiTimes více než na Apple se však možná už v tomto čtvrtletí pořadí minimálně na prvních dvou místech promíchá. Ve třetím čtvrtletí letoška by pak měl být Apple schopen svůj náskok v all-in-one segmentu ještě více vylepšit, jelikož bude své stroje moci prodávat po celou dobu jeho trvání. V tomto čtvrtletí to přitom zvládne jen necelý měsíc a půl – novinky totiž míří na pulty obchodů až 21. května. 

Nebudou to však jen nynější 24” iMacy s M1, které Applu zajistí vládu v all-in-one segmentu. Již na WWDC se totiž očekává představení dalších all-in-one strojů – konkrétně větších iMaců či možná dokonce iMaců Pro -, které prodeje tohoto typu počítače též zcela určitě nakopnou. Mnozí jablíčkáře totiž právě na tyto modely čekají jako na smilování a je zcela jasné, že jakmile k jejich odhalení dojde, ve velkém je začnou od Applu nakupovat. 

Dnes nejčtenější

.