Zavřít reklamu

Na Macu můžete již delší dobu využít funkci Obraz v obrazu, díky které můžete jednoduše sledovat video tehdy, pokud zrovna děláte cokoliv jiného – například pracujete, anebo hrajete nějakou hru. V rámci iOS 14 si pak tato funkce našla cestu také na jablečné telefony, což zajisté ocenilo mnoho uživatelů. Pokud se však na Macu rozhodnete pro spuštění režimu Obraz v obrazu u videa, které se nachází na YouTube, tak se vám to klasicky nepovede. Dobrou zprávou ale je, že způsob pro spuštění Obrazu v obraze na Macu na YouTube existuje – stačí přečíst tento návod až do konce.

Jak na Macu na YouTube spustit režim Obraz v obrazu

Chcete-li na Macu v rámci YouTube využít režim Obraz v obraze, tak se rozhodně nejedná o nic složitého. Konkrétně nemusíte nikde nic aktivovat, ani stahovat aplikace třetí strany. Pouze je nutné vědět, jak na to:

  • Prvně se tedy v rámci Safari přesuňte na webové stránky YouTube.com.
  • Jakmile tak učiníte, tak si klasicky najděte a spusťte video, které chcete sledovat.
  • Nyní je nutné, abyste pravým tlačítkem (dvěma prsty) klepnuli na video.
  • Tímto se zobrazí nabídka YouTube, kterou ale nepotřebujeme – spuštění Obrazu v obrazu se zde nenachází.
  • Žádným způsobem nyní kurzorem nehýbejte a pravým tlačítkem (dvěma prsty) klepněte na video opětovně.
  • Tímto už se zobrazí menu přímo ze Safari, ve kterém najdete potřebnou možnost.
  • Z menu už pak pouze stačí klepnout na kolonku Spustit obraz v obrazu.

Ihned poté už se video umístí do zvláštního okna, které vždy zůstává v popředí systému – ať už se nacházíte v jakékoliv aplikaci. Přímo v tomto okně se nachází ovládání videa, můžete jej tedy jednoduše pozastavit či opětovně přehrát, popřípadě můžete režim Obraz v obrazu ukončit. Pokud vám nevyhovuje velikost okna, tak stačí, abyste kurzorem najeli do rohu a velikost okna zmenšili či zvětšili. Chcete-li okno úplně vypnout, stačí vlevo nahoře klepnout na ikonu křížku.

youtube obraz v obraze

Dnes nejčtenější

.