Zavřít reklamu

Na YouTube už je celá řada videí která popisují, jak fungují lokátory AirTags v momentech, kdy je hledáte například v bytě nebo v autě. Tyto demonstrace se zaměřují především na funkci přesného vyhledávání, kdy iPhone vybavený U1 čipem dokáže velice přesně navigovat majitele přímo na místo, kde se AirTag nachází. Jak však novinka funguje v případě, kdy se dostane mimo dosah spárovaného iPhonu? Jak probíhá sledování polohy prostřednictvím sítě Najít v praxi? Podívejte se níže.

Holandský uživatel AirTagAlex nahrál na svůj YouTube kanál video, ve kterém ukazuje, jak lokátor AirTag reportuje polohu v situaci, kdy je uložený do obálky a cestuje poštovní přepravní službou. Za pomocí jednoduchého skriptu autor videa automatizoval proces hlídání polohy lokátoru a jejího zaznamenávání za pomocí screenshotů. Díky nim mohl mapovat, kde se lokátor při přepravě nacházel, resp. odkud hlásil svou polohu.

Sledování polohy až na jedno zaškobrtnutí fungovalo poměrně dobře. Již od vložení obálky do schránky došlo k zaznamenávání změny polohy, vlivem načítání AirTagu okolními Apple zařízeními. Majitel tak mohl sledovat, jak AirTag v obálce cestuje po městě, nocuje v poštovním depu a druhý den je opět na cestě, která se dá poměrně solidně kontrolovat a díky tomu je jasně vidět, kudy se balíček s lokátorem pohyboval. Celý sledovací systém je tedy funkční a funguje relativně spolehlivě, byť je závislý na alespoň občasné přítomnosti kompatibilních Apple produktů ve svém okolí. Je třeba však zmínit, že celý experiment trval jen dva dny, což je o den méně, než kolik AirTag potřebuje k tomu, aby se přepnul do ztraceného režimu a začal vydávat zvukové signály.

Majitel tohoto konkrétního AirTagu před tímto experimentem integrovaný reproduktor demontoval,  a to právě kvůli pípaní, které se spustí po třech dnech od doby, kdy je AirTag mimo dosah se svým spárovaným iPhonem. Na konci videa jeho autor upozorňuje, že se v nadcházejících dnech pokusí AirTag odeslat poštou mimo území vlastního státu. Tento experiment by měl schopnosti sledování a ohlašování polohy prověřit ještě o něco více.

Dnes nejčtenější

.