Zavřít reklamu

Přestože se lokalizátory AirTag prodávají teprve od včerejška, už mají za sebou první poměrně důkladné rozebrání. O to se nicméně tentokrát (zatím) nepostarali odborníci z iFixit, ale japonský youtobový kanál zaměřený na techniku Haruki. Kvalita rozboru sice není taková, jako právě u iFIxit, nicméně i přesto jako první pohled do útrob novinky postačí.

Jelikož je AirTag ve své podstatě extrémně jednoduché zařízení, které navíc disponuje uživatelsky vyměnitelnou baterií, dostat se do něj je svým způsobem hračka. Stačí totiž de facto jen to, aby uživatel odchlípnul pomocí nějakého nástroje vnitřní krytku oddělující útroby produktu od místa pro baterii a okamžitě jste uvnitř. O pastvu pro oči zapříčiněnou složitou elektronikou se však v žádném případě nejedná. Pravdou totiž je, že zřejmě tou nejzajímavější věcí AirTagu je její vnitřní cívka nahrazující reproduktor, díky které je tak lokalizátor schopen vydávat zvuky – konkrétně pípání. Všímavější z vás pak zahlédnou i čip U1 či Bluetoth moduly.

Dá se očekávat, že s detailním rozborem popisujícím každičký komponent v AirTagu přispěchá iFixit již velmi brzy a my si tak budeme díky tomu moci o novince udělat ještě lepší obrázek. Na druhou stranu je ale otázka, zda to u takto jednoduchého zařízení vůbec potřebujeme. Přeci jen, ani samotný Apple neoznačuje AirTagy za něco revolučního, nýbrž jen jako za fajn doplněk pro každodenní život.

Dnes nejčtenější

.