Zavřít reklamu

Nádherná panoramata, stoupání v ostrých zatáčkách, ale i prudké sjezdy – podobně úžasný může být i váš další cyklovýlet. Mnohé aplikace totiž umí doporučit ověřené trasy, které rozdělí i podle obtížností. Jiné zase poskytnou třeba GPS navigaci. Těchto 5 aplikací pro cyklisty na iPhone se hodí všem, tedy amatérům, kteří vyjedou párkrát do roka, ale i profíkům k trénování kondice. Pokud by vás pak náš dnešní výběr neuspokojil, další naleznete ve článku Nejlepší aplikace pro cyklisty níže. 

Strava: Run & Ride Training 

Strava je komunitní aplikace, ve které můžete sledovat, jak si na podobných trasách, která podstupujete při svých trénincích, vedou ostatní. Můžete srovnávat nejen časy, ale i kondiční úrovně. Vaše data mají i další rozměr. Jednak můžete svou jízdu na kole rozdělit do sekcí, které vám ji pomůžou zvládnout snáz, a také uvidíte celou ujetou vzdálenost, průměrnou rychlost, spálené kalorie a převýšení.

Stažení Strava: Run & Ride Training v App Store

Bikemap – Cycling Map & GPS 

Jedná se o skvělého cyklistického rádce, který vám ukáže tu nejlepší a nejrychlejší trasu s přihlédnutím k povrchu cest, zkratkám i nejrůznějším překážkám, abyste se hladce dostali z bodu A do bodu B. Přítomen je i zvukový průvodce, který vás bude cestou bezpečně navigovat, aniž byste museli koukat na displej svého iPhonu. 

Stažení Bikemap v App Store 

Ride with GPS: Bike Navigation 

Zde jde o plánovač cyklistických tras, navigaci i tracker vaší jízdy v jednom. Plánovač vám umožní projet si již vytvořené trasy, upravit je tak, aby začínaly u vašich dveří, anebo si vytvářet úplně nové. Tracker s využitím GPS přesně zaznamenává, kudy jedete. Abyste se neztratili, je zde přítomna i navigace. Ta navíc funguje i off-line, pokud jste předplatiteli aplikace a mapové podklady si stáhnete do zařízení. 

Stažení Ride with GPS v App Store

Relive: běh, kolo, chůze a víc 

Aplikace Relive je sice určena pro kondiční pohybové aktivity, můžete ji však použít i k zaznamenání aktivit na dovolené. Ty tak doprovodíte fotografiemi a aplikace vám z toho udělá krásný příběh. Samozřejmě ale také zaznamenává i související informace o vašem výkonu a synchronizuje je s ostatními aplikacemi. Pokud už tedy používáte aplikaci Zdraví, Relive ji nenahradí, ale doplní. 

Stažení Relieve v App Store

ZwiftRide and Run 

Aplikace spojuje zábavu videoher s intenzitou důkladného tréninku a pomáhá vám dosáhnout svých fitness cílů. Jak jistě tušíte, zde vše probíhá pěkně na indoor trenažérech. Na výběr je z mnoha tréninkových plánů sestavených profesionálními trenéry, vytvořit si ale můžete i vlastní, nebo se ostatně vydat jen na příležitostnou jízdu podle aktuální nálady a chuti. 

Stažení Zwift: Ride and Run v App Store

Dnes nejčtenější

.