Zavřít reklamu

Nejlepší hokejová liga světa je samozřejmě o talentu, tvrdé práci a štěstí. Nicméně úspěch je souhrnem několika faktorů. Poslední dobou získávají na relevanci v mnoha odvětvích také technologie. Pokud tu a tam uvidíte na střídačce trenéry držet v rukou iPad, pravděpodobně se nebudou jen dívat na záběry ze sportovních kamer. Možná budou sledovat aplikaci SAP-NHL Coaching Insights, jež je jakýmsi revolučním způsobem, co se týká poznatků o hře v reálném čase.

Aplikace je schopná dát trenérům prakticky ihned dostatek informací. Kupříkladu jde o údaje ohledně vhazování, jak si hráči vedou v soubojích v konkrétních místech či dokonce proti konkrétním protihráčům. Sám Mike Sullivan, trenér Pittsburgh Penguins, označil aplikaci za „velkou část coachingu během zápasu“. Dle něj je třeba, aby se hráči zlepšovali ve všech aspektech hry, k čemuž je třeba použít každý dostupný nástroj. IPady jsou podle něj v současné době pro hru velmi důležité. Aplikace samozřejmě určitým způsobem přispívá i ke zdraví hráčů. Dokáže sledovat vytížení na ledě a napovědět tak trenérům, které hráče použít, aby „na place“ byli jedinci s maximální energií a zároveň se tak předcházelo možným únavovým zraněním.

Byť týmy pějí na tuto aplikaci ódy, nic není dokonalé. Před časem například vývojáři stáhli funkci sledování puku, která se ukázala jako nespolehlivá. SAP-NHL Coaching Insights se ale neustále vyvíjí, a to díky zpětné vazbě od hokejových týmů.

Dnes nejčtenější

.