Zavřít reklamu

Naprosto neuvěřitelným počtem uživatelů se může Apple chlubit u svých služeb. Ty totiž podle jeho nejčerstvějších dat, která zveřejnil v rámci včerejšího oznámení finančních výsledků za první čtvrtletí letoška, používá na 660 milionů jablíčkářů. Jejich počet navíc strmě roste a růst bude i nadále. 

Podle vyjádření předních představitelů Applu vyrostly za uplynulé čtvrtletí služby, mezi které se řadí například iCloud, Apple Music, Apple TV+, Apple Arcade, App Store a další, meziročně o neuvěřitelných 27 %, když vygenerovaly celkem 16,9 miliard dolarů. Co se pak týče předplatitelů, za tyto tři měsíce jich přibylo na 40 milionů, za poslední rok jich pak bylo 145 milionů. Růst je tedy opravdu strmý a dá se předpokládat, že bude pokračovat i nadále. S rozšířující se hardwarovou základnou totiž logicky roste i potřeba uživatelů se do služeb zapojit. 

Přestože Apple neprozradil, jakým přesně službám se v uplynulém čtvrtletí dařilo, je jasné, že velkou zásluhu na růstu má například relativně nedávno představené zvýhodněné předplatné Apple One, které sdružuje několik služeb do cenově výhodného balíčku. Velké oblibě se pak má těšit i fitness služba Apple Fitness+, která lze popsat jako jakýsi online trenér. Samozřejmostí je pak i App Store, Apple Music či iCloud. Naopak u Apple TV+ či Apple Arcade se příliš velký růst očekávat nedá. Ani jedna z těchto služeb se totiž podle dostupných informací příliš velké popularitě netěší. 

Dnes nejčtenější

.