Zavřít reklamu

Pokud na vašem iPhonu otevřete nativní aplikaci Fotoaparát, tak si můžete vybrat hned z několika režimu, ve kterých budete fotit či natáčet. Jedním ze zajímavých režimů je bezesporu Pano, tedy režim, ve kterém můžete vytvořit krásné panorama. V případě, že jste ještě nikdy panorama nefotili, tak se jedná o fotku s širokým záběrem. Vytvořit ji můžete jednoduše tak, že budete iPhonem pohybovat zleva doprava (či naopak) a budete se držet šipky na obrazovce. iPhone takto chytře spojí hned několik fotografií do jedné a ve Fotkách si pak můžete detailní panorama prohlédnout. Věděli jste však o tom, že kromě klasického panorama existuje i to vertikální, tedy vyfocené na výšku?

Jak na iPhone vyfotit vertikální panorama

Abyste mohli vyfotit vertikální panorama, tak k tomu kromě iPhonu nepotřebujete vůbec nic. Tato možnost totiž není vůbec skrytá – pouze jde o to, že vás taková možnost využití nejspíše vůbec nenapadla. Postup pro vytvoření vertikálního panorama je tedy následující:

  • Prvně je nutné, abyste na vašem iPhonu přešli do aplikace Fotoaparát.
  • Jakmile tak učiníte, tak se ve spodní části jednoduše přesuňte doprava, až k režimu Pano.
    • Nyní byste pro vytvoření klasického panorama stiskli spoušť a začali iPhonem pohybovat zleva doprava (či naopak).
  • Pro vytvoření vertikálního panorama však stačí, abyste iPhone jednoduše otočili na šířku.
  • Vodící šipka tak bude směřovat nahoru (či dolů), tudíž budete panorama vytvářet zdola nahoru (či naopak).
  • Pak už jen tedy stačí, abyste stisknuli spoušť a vertikální panorama pomocí vodící šipky vytvořili.

Pokud chcete, aby vertikální panorama vypadalo opravdu dobře, tak pro vás mám jeden skvělý tip. Při jeho vytváření žádným způsobem neměňte polohu vašeho iPhonu, tzn. nepohybujte s ním nahoru či dolů. Namísto toho jej držte stále ve stejné výšce a měňte pouze náklon iPhonu. Ještě bych rád podotknul, že jakékoliv panorama nemusí být vždy úplně úzká nudle. Mnoho uživatelů si myslí, že musí panorama „dojet“ až do konce, každopádně focení panorama můžete kdykoliv ukončit stisknutím tlačítka spouště. Tvoření vertikálního panorama můžete využít například v lese mezi stromy anebo třeba u vody či na horách – fantazii se meze nekladou. Níže naleznete v galerii pár příkladů vertikálního panorama.

Dnes nejčtenější

.