Zavřít reklamu

Pravděpodobně znáte Apple Park, tedy ikonický kampus společnosti Apple, který se nachází v kalifornském Cupertinu. Otevřel se v roce 2017 a od té doby hostil téměř všechny události společnosti. Navzdory tomu ale není plně přístupný veřejnosti. Vzhledem k celkové rozloze komplexu však Apple nabízí aplikaci „Tour Apple Park“, která zde slouží jako průvodce.

Tato interní aplikace byla vyvinuta proto, aby sloužila jako průvodce při vítání nových zaměstnanců. Má je ale také povzbuzovat k tomu, aby pravidelně navštěvovali samotný park, poznávali okolí kampusu a prováděli v něm patřičné fyzické aktivity. Jelikož se jedná o soukromou aplikaci, neexistuje žádný způsob, jak se k ní dostat, aniž byste byli zaměstnancem Apple.

V aplikaci Apple Park Tour existuje řada map s doporučenými trasami pro procházky po kampusu, které také zahrnují body, jako je fitness centrum, kavárna Caffè Macs a známé divadlo Steva Jobse. Existují zde dokonce i zvukem doprovázené procházky, které vysvětlují zajímavé podrobnosti o konstrukci Apple Parku. Posluchač se třeba dozví i to, jakou podobu Apple Parku si přál sám Steve Jobs.

Snímky z aplikace, a tedy i podobu samotného Applu Parku, sdílel v rámci sociální sítě Twitter uživatel andrey. Jenže fotografie už aktuálně nedohledáte, protože byly na síti zablokovány. Apple je tak pravděpodobně nahlásil a Twitter na to reagoval. Uživateli o tom přišel i informační e-mail, že bylo zobrazení jeho snímků zablokováno. Zajímavé na tom je ale i to, že „neutrální“ snímky z okolí, které nevyzrazují žádné tajemství, dostupné jsou.

Dnes nejčtenější

.