Zavřít reklamu

Tabulka rozvolnění, která má České republice pomoci po koronavirovém útlumu v návratu do normálního života je konečně oficiálně venku. Pokud vás tedy zajímá, jak budeme v následujících týdnech a měsících žít, konečně v tom můžete mít jasno. Jaký plán má vláda totiž odhalí tabulka níže:

Tabulka rozvolnění

Jak můžete sami vidět, v současnosti jsme již pěkných pár dní v prvním balíčku a nakročeno máme do balíčku druhého. Do toho bychom se měli dostat už 3. května, avšak jen v případě, že se příznivá epidemiologická situace v České republice nezmění v nepříznivou. Druhý balíček obsahuje například otevření kadeřnictví (avšak je nutné v nich mít negativní testy, očkování či potvrzení o nedávné nákaze) či obchodů, které jsou v současnosti uzavřeny. Těšit se na druhý balíček mohou rovněž fanoušci galerií, muzeí a památek bez skupinových prohlídek.

Vstup do dalších balíčků rozvolnění je podmíněn neustále se zlepšující epidemiologickou situací v České republice. I kvůli tomu proto není v současnosti vláda schopná nabídnout lidem jakékoliv bližší data, kterých by se mohli držet. Jelikož však nyní klesají počty denně nakažených poměrně strmě, je poměrně pravděpodobné, že se v případě přechodů balíčků bavíme řádově o dvou až třech týdnech.

Dnes nejčtenější

.