Zavřít reklamu

Na včerejší konferenci toho bylo k vidění poměrně dost. Dočkali jsme se lokalizátoru AirTag, nové Apple TV, zcela přepracovaných iMaců a také nového iPadu Pro. Ten je velkým překvapením. Ne tedy snad, že bychom nový iPad Pro nečekali. Dlouhé měsíce se ale hovořilo o použití vylepšeného čipu Apple A14, a to v podobě A14X. Nestalo se tak a Apple udělal z „pouhého“ tabletu extrémně výkonnou bestii díky čipu M1, který se nebude starat jen o „hladký chod“.

Byť mají 11palcová a 12,9palcová verze iPadu Pro mezi sebou několik rozdílů, přední TrueDepth kamera je shodná. Je třeba říct, že kamera se dočkala velkého vylepšení. Oproti 7 MPx širokoúhlé kamery u předchozí generace zde máme rovnou 12 MPx ultraširokoúhlou kameru se zorným polem 120°. Uživatel si tak například užije kvalitní selfie snímky s možností úprav bokeh efektu, Depth Control a světelných efektů portrétů. Byť to na papíře může vše vypadat pěkně, v praxi bude nová kamera používána zřejmě spíše u FaceTime hovorů. U ní bude využívána nová funkce Center Stage, která naplno využije potenciál 120° ultraširokoúhlé kamery.

Technologie bude automaticky detekovat uživatele a v rámečku jej bude posouvat a přibližovat tak, aby byl pro „druhou stranu“ vždy dobře viditelný. V praxi to tedy bude vypadat tak, že se před iPadem budete moct pohybovat a druhá strana vás vždy na svém displeji perfektně uvidí. Technologie se navíc bude zlepšovat díky strojovému učení. IPad Pro bude zkrátka a dobře sledovat a vyhodnocovat, jakým způsobem FaceTime hovory používáte.

Dnes nejčtenější

.