Zavřít reklamu

V současné době se pro navigování jeví jakožto nejlepší řešení využít chytrý telefon, například iPhone. Některé vozy sice nabízí vestavěnou navigaci, ta ale často nebývá tak dobrá a aktuální, jako právě navigační aplikace. K dispozici je samozřejmě obrovský počet všemožných aplikací, které lze pro navigování využít – například Google Mapy či Waze. Apple však nabízí také nativní řešení v podobě aplikace Mapy. Pravdou je, že Mapy mnoho uživatelů nevyužívá, především kvůli špatné kvalitě a pověsti. V posledních měsících se však Mapy dočkaly obrovských vylepšení, která ocení naprosto všichni. Nativní Mapy už rozhodně nejsou to co bývaly, a pokud jste s nimi měli problém, rozhodně jim dejte další šanci.

Jak na iPhone v Mapách sdílet čas příjezdu, trasu a cíl

Mezi jednu z nových a skvělých funkcí patří možnost pro sdílení času příjezdy, trasy a cíle. Pokud například za někým jedete a chcete, aby byl dotyčný v obraze ohledně toho, kde se zrovna nacházíte, a za jak dlouho přijedete, tak je tato funkce naprosto parádní. Pro sdílení zmíněných dat postupujte následovně:

  • Prvně je nutné, abyste se na iPhonu přesunuli do nativní aplikace Mapy.
  • Jakmile tak učiníte, tak si nastavte trasu a spusťte navigování.
  • Nyní ve spodní části klepněte na panel s příjezdem, dobou cesty a kilometry.
    • Poté, co už jednou sdílení času příjezdu a dalších aktivujete, tak se možnost objeví pro rychlé zobrazení úplně dole.
  • Tímto dojde k otevření většího panelu s možnostmi, kde klepněte na Sdílet příjezd.
  • Pak vyberte kontakt, kterému příjezd chcete sdílet.
    • Buď si vyberte jeden z nejčastějších kontaktů, anebo klepněte na Kontakty a ručně jej vyberte.
  • Poté se spustí krátký „odpočet“, po jehož uplynutí se začnou data trasy sdílet.
  • Během tohoto odpočtu můžete klepnutím započetí sdílení přerušit.

Pomocí výše uvedeného postupu můžete tedy v rámci aplikace Mapy na iPhonu (či iPadu) sdílet čas příjezdu, trasu a cíl. Druhé straně poté o této skutečnosti přijde notifikace. Pokud dojde k rozkliknutí notifikace, tak se ocitne v aplikaci Mapy, kde se mu veškerá data o vaší trase zobrazí podrobněji. Konkrétně se může dozvědět o přibližném příjezdu, společně s dalšími možnostmi. Pokud byste chtěli sdílení času příjezdu, trasy a cíle deaktivovat, tak stačí rozklepnout (stejně jako výše) možnost Sdílet příjezd, kde na konkértní kontakt, kterému data sdílíte, klepněte. Tímto se sdílení ihned přeruší.

Dnes nejčtenější

.