Zavřít reklamu

Apple v uplynulých dnech kontaktoval oficiální prodejce a Apple Premium Resellery s informací o tom, že v blízké budoucnosti dojde ke změně označování některých Apple produktů 10 a 12místnými sériovými čísly. Prodejci mimo oficiální firemní distribuci by na tuto změnu měli připravit své interní systémy.

Apple připravuje první letošní keynote na příští úterý a očekává se, že se vytasí v celou řadou nových produktů. Všechny nadcházející novinky, kterých se příští týden dočkáme, by měly disponovat zcela novým formátem označování sériového čísla které se bude zásadně lišit od těch, které Apple využíval doposud. A to jak z hlediska formátu, tak z hlediska číslovací logiky.

Apple v současné době využívá sériová čísla o 12 znacích, které vždy tvoří unikátní alfanumerickou kombinaci, která se může na první pohled tvářit jako shluk náhodně vybraných čísel a písmen, opak je však pravdou. V rámci sériového čísla je ukryto mnoho informací včetně například dne, měsíce a roku výroby, včetně časového údaje. Nový formát sériových čísel o 10 znacích bude mít dle Applu úplně jinou logiku a sériová čísla tak nebude možné zfalšovat, nebo to bude minimálně o poznání složitější.

Prodejci a distributoři tak mají jen několik posledních dní na to, aby upravili své interní katalogové systémy tak, aby byly schopné pracovat s novým formátem sériových čísel. První takto označené novinky dorazí už příští týden.

Dnes nejčtenější

.